Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Öt versenyen remekeltek a gödöllői fiatal atléták

2017-10-02 08:35:56

Mozgalmas hétvégén vannak túl a Gödöllői EAC fiatal atlétái, akik összesen öt hazai-, illetve nemzetközi versenyen vettek részt szeptember utolsó és október első napjain.

Első helyre kívánkozik a hagyományos U16-os válogatott viadal, amit ebben az évben a horvátországi Varasdon rendeztek meg, horvát, szlovén, szlovák, cseh és a magyar atléták részvételével. Nemzeti együttesünk fej-fej melletti küzdelemben – minimális különbséggel a cseh csapat előtt – megnyerte a versenyt. Gödöllőt Mihajlovic Alex és Eszenyi Napsugár képviselte a magyar válogatottban: Alex gerelyhajításban 3. lett (54,80 méter), míg Sugi diszkoszvetésben az ötödik helyen végzett (34,51 méter). Edzőjük Máté Alpár.

Szeptember 29-én a XIV. Sződi Mezeifutó-fesztiválon a Gödöllői EAC fiatal hosszútávfutó lányai közül négyen vettek részt a III. korcsoportosok versenyén. A táv hossza 1500 méter volt. Ebben a mezőnyben összesen 140, 2005-2006-os születésű kislány indult. A GEAC-osok közül –, akik mindannyian a fiatalabb évjáratot képviselték – Szűcs Anna a 2., Halászy Tamara a 4. helyen ért célba. Edzőjük Gadanecz György.

Szeptember 30-án, Miskolcon került sor az MVSI Kupa országos gyermek atlétika versenyre, ahol a Gödöllői EAC-ot négy fiatal atléta képviselte. A 2006-os korosztályban kiválóan szerepelt Kriszt Sarolta, aki két arany (magasugrás, 60 méter) és egy ezüstérmet (kislabda-dobás) nyert. Főleg a magasban elért teljesítménye érdemel említést, mivel 146 centiméteres ugrásával az országos ranglista élére került. Szintén 3-3 érmet hozott haza a 2007-es Szabó Levente (600 méter arany, 60 méter ezüst, magasugrás bronz) és a 2006-os Grünwald Tamás (600 méter arany, távolugrás és kislabda-dobás ezüst). Edzőjük Körmendy Katalin.

Október 1-jén Mátyásföldön rendezte meg a Gödöllői EAC és az IKARUS BSE a SPORT XXI. Alapprogram Közép-magyarországi és Észak-magyarországi régiós csapatversenyét, összesen közel 400(!) atlétapalánta részvételével. A GEAC-os gyerekek nagy sikereket értek el, hiszen összesen 5 csapattal vettek részt (40 fő) a megmérettetésen, és mind az U11-es (Szabó Levente, Menyhárt Olivér, Fazekas Soma, Bogdán Gergő, Ferencz Ágoston, Lőkös Laura, Nemescsói Ágoston, Molnár Mira), mind az U13-as korosztályban (Viha Borbála, Belényesi Hanna, Takács Bálint, Fekete Csanád, Roska Dániel, Grünwald Tamás, Benke Alexandra, Kriszt Sarolta) a második helyen végzett az A jelű gödöllői csapat. Edzők: Kovács Gábor, Kovács Zoltán, Körmendy Katalin.


Ugyancsak október első napján, Vácon bonyolították le a XIII. Németh Miklós Gerelyhajító Versenyt, amin az összes korosztályban az ország legjobb gerelyesei mérik össze tudásukat, esetenként a nemzeti bajnokságoknál sűrűbb mezőnyben. A serdülők között az előző nap még Horvátországban, válogatott színekben remeklő Mihajlovic Alex és Eszenyi Napsugár folytatta kiváló szereplését: előbbi nem talált legyőzőre, utóbbi ezüstérmes lett, Canea Zoltán pedig a 4. helyen végzett az ifjúságiak között. Edzőjük Máté Alpár.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online