Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői fiatalokért is szoríthatunk a győri EYOF-on

2017-07-23 12:35:39

Július 23-a és 29-e között Győrben rendezik meg az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF – European Youth Olympic Festival), ahol tíz sportág (úszás, kerékpározás, torna, atlétika, judo, tenisz, kézilabda, röplabda, kosárlabda, kajak-kenu) ifjú tehetségei mérik össze a tudásukat.
A helyi utánpótlás-nevelést dicséri, hogy a hazánkat képviselő sportolók között három gödöllői kötődésű fiatal is található.

Kezdjük a röplabdával! Túl azon, hogy a sportág EYOF-nagykövete Kötél Zsanett, a Penta-Gödöllői RC női csapatának válogatott röplabdázója, Tettamanti Virág és Kalmár Viktória személyében két – strandröplabdában diákolimpia bajnok – gödöllői játékos is tagja a magyar válogatott 12 fős keretének. Nemzeti együttesünk a szerbek (július 24.), az oroszok (július 25.) és a szlovénok (július26.) ellen játszik a csoportban, és ha az első két hely valamelyikén végez, az elődöntőben folytatja. Amennyiben 3. vagy 4. lesz, az 5-8. pozíciókért léphet pályára.

A másik, gödöllői érdekeltségű sportág az atlétika. Itt a bő egy hónappal ezelőtt egyéni csúcsot (455 cm) elért Mihály Ádám rúdugró áll rajthoz. Szörényi István tanítványa július 24-én, a délutáni órákban lezajló a selejtezőben kísérli meg biztosítani helyét a július 26-i döntőben.

A győri EYOF részletes programja itt érhető el.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online