Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Világbajnoki megnyitó gála helyszíne volt a Lázár Lovaspark

2017-07-05 18:46:05

Két évvel a 2015-ös sikeres Európa-bajnokság után, idén – július 6-a és 9-e között – Magyarország rendezi meg a 39. korongvadász világbajnokságot. A kivételes és látványos esemény helyszíne a Pilis Parkerdő Zrt. Gödöllői Erdészetéhez tartozó Galgamácsa Kastélykert részén fellelhető lőpálya területe lesz.

A világverseny megnyitó gálája július 5-én, a kora esti órákban a domonyvölgyi Lázár Lovasparkban zajlott le. A rendezvényt dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Jean-Francois Palinkas a FITASC elnöke, Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója, Szebényi László, a 2017. évi Korongvadász Világbajnokság szervezőbizottsága elnöke, Magyar Csaba, a Magyarországi Vadászlövészek Egyletének elnöke, valamint Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára nyitották meg.


A rendezési jogot a Magyarországi Vadászlövészek Egylete a Pilisi Parkerdő Zrt-vel karöltve nyerte el a sportág nemzetközi szövetségétől (FITASC). A nívós viadalra – a regisztrációk alapján – több mint 38 országból, 1.000 lövő érkezik. A verseny a gyakorló napokkal kezdődik, majd július 6-ától kezdetét veszi az éles küzdelem. Nyolc vonalon, 32 lőállás és összesen 200 korong teszi majd próbára a lövőket, teszteli a lőtudásukat és koncentrációs képességüket. A híres angol pályaépítő, Graham Brown neve ismét biztosíték arra, hogy a világbajnokságon kialakításra kerülő pályák a legmagasabb szintű igényeket is kielégítik majd.

A szervezők a versenyzőkön kívül szeretettel várják az érdeklődőket is, hiszen a garantáltan felejthetetlen élményt nyújtó verseny végig gyönyörű erdei környezetben zajlik. A rendezvény központi helyszínén nagy európai fegyvergyártók (Krieghoff, Beretta, Blaser, Perazzi) és egyéb kiállítók termékei láthatók és vásárolhatók meg. Fotó forrása: Pilisi Parkerdő Zrt.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online