Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mihály Ádám az ország legjobb ifjúsági rúdugrója

2017-06-26 08:27:12

Egy arany- egy ezüst- és három bronzéremmel, illetve számos, értékes helyezéssel tértek haza a Gödöllői EAC fiatal atlétái a június utolsó hétvégéjén, Miskolcon, az ifjúsági korosztály számára megrendezett országos bajnokságról. Tették ezt úgy, hogy két éremesélyes csapattag sérülés miatt kihagyni kényszerült a viadalt.

A legfényesebb medáliát Szörényi István tanítványa, Mihály Ádám szállította, aki 450 centméteres eredménnyel meglehetős fölénnyel diadalmaskodott a rúdugrók versenyében. Ugyanebben a számban Magyari Benedek 420 centiméterrel a 3. helyet szerezte meg, miként a Máté Alpár szakmai irányításával készülő Canea Zoltán, aki gerelyhajításban lett bronzérmes (55,42 méter).
A szebbik nem gödöllői képviselői közül Csernyánszky Sára (képen jobbra) 400 méteres gátfutásban ezüstérmet nyert (1:04,61 perc, egyéni legjobb), a 100 méteres síkfutásban hivatalos versenyen életében először rajthoz állt Pótha Johanna (képen balra) pedig 12,64 másodperces egyéni csúccsal a harmadik helyen ért célba. Mindkettőjük trénere Körmendy Katalin (képen jobbról a második).


Simonváros Csanád is tagja volt a csapat Eb 2. ligájában győztes magyar válogatottnak
Június 24-én és 25-én Tel Avivban (Izrael), a Csapat Európa-bajnokság 2. ligájában volt érdekelt a magyar atléta válogatott. A tizenkét nemzet (magyar, szlovák, litván, szlovén, lett, ciprusi, horvát, izraeli, osztrák, szerb, izlandi és moldáv) legjobbjait felvonultató mezőnyben magabiztosan, a 40 versenyszám során 372,5 pontot gyűjtve diadalmaskodó csapatban helyet kapott a Gödöllői EAC juniorkorú tehetsége, Simonváros Csanád, aki rúdugrásban – egyéni legjobbjától csupán 5 centiméterrel elmaradva – 485 centiméteres eredménnyel a 10. lett. Győzelmével a magyar válogatott a következő szezonban az első osztályban állhat rajthoz a Csapat Európa-bajnokságon.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online