Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A Gödöllői EAC négy atlétája segítette az ifjúsági válogatottat

2017-06-17 10:51:04

Június 16-án Miskolcon, az egyetemi Atlétikai Centrum Tábori Lászlóról elnevezett pályáján rendezték meg az U18-as magyar atlétika válogatott csapat egyik legnagyobb megmérettetését, a hagyományos négy nemzet viadalát (magyar, cseh, szlovák s szlovén), amin – a helyi szakosztály vezetésének nagy örömére – a Gödöllői EAC négy fiatal atlétája is képviselhette hazánkat.


A rangos verseny krónikájában minden szempontból első helyre kívánkozik a rúdugró Mihály Ádám (képen) teljesítménye, aki 455 centiméteres nagyszerű egyéni csúccsal második helyen végzett, és ezzel megszilárdította a helyét a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF) készülő magyar válogatottban. Edzője, Szörényi István elmondása szerint Ádámnak a 460 centiméteres magasságon is nagyon bíztató kísérletei voltak. A szintén rúdugró Kondrák Réka – egyéni csúcsától alig elmaradva (340 cm) – ötödik lett. Miként 800 méteres síkfutásban a még serdülőkorú Szőke-Kiss Anna is, aki kiváló idővel (2:16.01 perc) ért célba. Trénere Gadanecz György.
A versenyen kívül indult Canea Zoltán gerelyhajító újra egyéni csúcsot javított, 55,91 méterre hajította a 700 grammos szert, és Máté Alpár tanítványa ezzel feljött az ifjúsági ranglista 2. helyére. A magyar csapat a Gödöllői EAC atlétáinak hathatós segítségével szerezte meg az ezüstérmet a nemzetek közötti versenyben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online