Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Két korosztályban is bajnok lett a gödöllői hétpróbázó lány

2017-05-22 08:35:37

Május 20-án és 21-én Debrecenben, a Gyulai István Atlétikai Centrumban rendezték meg Magyarország Felnőtt, U23 és Junior Összetett Bajnokságát, ahol a Gödöllői EAC Zsivoczky Attila edzette „maroknyi” csapata kiválóan szerepelt.
A tavalyi bajnok Renner Luca – két olimpikon többpróbázó, Zsivoczky-Farkas Györgyi és Krizsán Xénia távollétében – kiváló versenyzéssel, két egyéni csúccsal (200 méter és 800 méter), remek magasugrással (177 cm), összesen 5.309 pontos egyéni legjobbjával felnőtt és egyben junior bajnoki címet szerzett. Kiemelkedő eredményével Luca teljesítette a nyári olaszországi junior Európa-bajnokság nemzetközi (5.100 pont) és magyar (5.250) kiküldetési szintjét is, ami biztos részvételt jelent számára a kontinensviadalon.
A férfiak között a címvédő Kriszt Botond sajnálatos módon két szám után az első helyről sérülés miatt a tízpróbázók versenyének feladására kényszerült, ugyanakkor a juniorok mezőnyében Tóth Zsombor magabiztos versenyzéssel, közel 600 pontos előnnyel (6.296 pont) magyar bajnok lett.


Az összetett magyar bajnoksággal egyszerre zajlott a Kelet Kupa, ahol igen sok felnőtt- és korosztályos liga számot rendeztek. A Szuper Ligában kiemelkedően szerepelt Simonváros Csanád, aki rúdugrásban 490 centiméteres eredménnyel lett második és egyben fedett pálya után szabadtéren is teljesítette a junior Európa-bajnoki szintet, ezáltal ő is biztos tagja az utazó csapatnak.
A Serdülő Ligában remekeltek a Gödöllői EAC gerelyhajítói: a fiúknál Mihajlovic Alex (53,80 méter), a lányoknál pedig Eszenyi Napsugár (41,83 méter) hozta el az aranyérmet, ugyanitt Juhász Nándor (49,98 méter) bronzérmes lett. Szintén harmadik helyen végzett Dobránszky Laura 80 méter gáton, 12,26 másodperces egyéni csúccsal. A fiatalok számos 4-8. helye ugyancsak biztató a közelgő korosztályos bajnokságokra nézve. Edzők: Szörényi István, Máté Alpár, Körmendy Katalin. Fotó: Lengyák György


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online