Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hadházy Ákos: A következő egy év nem szólhat a matekról

2017-03-22 08:03:18

Március 21-én LMP Klubot rendeztek Hadházy Ákossal, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnökével, országgyűlési képviselővel a politikai szervezet gödöllői irodájában. A kötetlen beszélgetés során, a jelenlévők felvetésére reagálva, az alábbi témákat érintette Hadházy Ákos.

Szóba került a paksi atomerőmű bővítésének témaköre, aminek aktualitását az is adta, hogy a Nemzeti Választási Bizottság megtagadta a – párt által benyújtott – paksi atomerőmű bővítésének megakadályozását célzó népszavazási kérdések hitelesítését. A nem jogerős döntés ellen a Kúrián fellebbez az LMP, amely szeretné kikényszeríteni, hogy a magyar emberek megismerhessék a jelentős korrupciós kockázattal járó gigaberuházás részleteit, és ezek ismeretében voksolhassanak.

Arra a felvetésre, hogy hogyan lehet megszabadulni az Orbáni politikától, Hadházy Ákos úgy fogalmazott, két alapvető problémát lát. Az egyik a korrupció, a másik pedig a populizmuson alapuló heccpotlitika, az ellenfelek hergelése. Ezt kell meghaladni. A Fidesz – miként korábban az MSZP is – olyan határokat lépett át, amiket azt hittük, nem fog. Ezzel az a baj, hogy nem lehet leállni.


Van négy-öt kis párt, amik arra ácsingóznak, hogy bejutnak a parlamentbe. Itt, Gödöllőn is párttá alakult egy szerveződés – hangzott el egy felvetés. Az LMP társelnöke – egy kis mosoly kíséretében – erre azt válaszolta, akkor van esélye a kormányváltásnak, ha most nem foglalkozunk azzal, hogy ki-kivel áll össze az ellenzéki oldalon. Félő, hogy ez bohózattá válik, amit a kormánypárti sajtó szívesen lovagol meg. Jelenleg az a feladat, hogy tegyük a dolgunkat és valódi problémákról beszéljünk. A következő egy év nem szólhat a matekról. Három eset lehet. Az egyik az, hogy semmi esélye nincs az ellenzéknek. Bízhatunk egy földindulásban, akkor meg nem számít a matek, le lehet győzni a kormánypártokat. A harmadik az, hogy egy év múlva mások lesznek az erőviszonyok, és érdemes lesz az összefogásról tárgyalni.

- Hatalmas gondot okoz, hogy a 2012-től érvényben lévő választási rendszer csak a kormánypártiaknak jó. Ennek megváltoztatását most szinte képtelenség kikényszeríteni. Egyfajta kinyithatatlan ördöglakattal állunk szemben. Az elmúlt években másról sem szól a történet, minthogy azon gondolkodunk, miként lehet összetenni azt, ami nem biztos, hogy összetartozik – hangsúlyozta az LMP társelnöke.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online