Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Komoly fejlesztésbe kezd Gödöllőn a GlaxoSmithKlein

2017-03-13 14:29:31

Magyarország erősödik, és így Gödöllő is – ezzel a mondattal zárta közösségi oldalán tett bejelentését Vécsey László, a gödöllői központú választókerület kormánypárti országgyűlési képviselője (képen). Az örömre az okot az adta, hogy bővíti gyártókapacitását a GlaxoSmithKlein (GSK).

A 18 milliárd forintos beruházással a Gödöllőn termelt vakcina alapanyagok világviszonylatban több millió csecsemő és kisgyerek védelmét biztosítják majd. A megvalósítás során a jelenlegi gyártóüzem termelési érték előállítása megháromszorozódik. Az új üzemegységek létesítésével körülbelül 50%-kal növekszik a jelenlegi dolgozói létszám, 220 főről 324 főre. Az így keletkező iparűzési adó többlet várhatóan 60 millió forint lesz évente.


Az MTI által az ügyben kiadott közlemény szerint a fejlesztést a március 13-i sajtótájékoztatón bejelentő Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta: a GSK gödöllői gyára nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a magyar gyógyszeripar tavaly 788 milliárd forint termelési értéket állított elő, az itt megtermelt termékek 83,5 százalékát külföldön adták el. A miniszter kiemelte: a mostani 18 milliárd forintos beruházást a magyar kormány 1,8 milliárd forintos készpénz-támogatásban részesíti.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online