Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nem lett bőkezűbb a városvezetés a gödöllői sportolókkal

2017-02-23 11:17:32

Akárcsak tavaly, 2017-ben is 41 millió forintot szán a helyi sportélet szereplőinek támogatására a gödöllői önkormányzat. A városi költségvetés főösszegének öt ezreléke körül mozgó pénzhalmazból a helyi sportélet szereplői az alábbi arányban részesednek ebben az évben.

Nem változik a polgármesteri hivatal polgármesteri kabinet sportfeladatainak ellátására szolgáló 4 millió forintos tétel. Idén is megmarad a tartalékkeret, ami – a tavalyi 6,4 millió forinttal szemben – 2017-ben 6 millió forintot takar. Ezek, az egyelőre nem nevesített felhasználású összegek a teljes előirányzat közel egynegyedét fedik le.

A sportcélú közpénz-keret fennmaradó szűk háromnegyedéből 18 millió forintot adnak a kiemelt egyéni (Gödöllői EAC atlétika és vívás) és csapat versenysport szakosztályok (Gödöllői Röplabda Club, Gödöllői Sport Klub asztalitenisz szakosztály) pályázati úton történő alap-, illetve eredményességi támogatására. A belső arányok azonban egy kicsit torznak tűnnek, mert amíg az atléták és a vívók 11 millió forinton osztozhatnak, addig a két „labdás” szakosztályt 7 millió forintból kívánják dotálni.

Idén 3,5 millió forintos támogatással számolhatnak a nem kiemelten támogatott gödöllői versenysport szakosztályok, a szabadidősport egyesületeknek pedig 3 millió forintot hagytak jóvá. Az előző évhez képest mindkét esetben fél-félmilliós az emelés.
Egyaránt 2,5-2,5 millió forint jut a F.U.T. Alapítvány és a Városi Diáksport Bizottság ez évi dotációjára, míg az oktatási intézmények pályázati úton, pontrendszer alapján történő motivációs támogatására – a tavalyi 2 millió forinttal szemben – 2017-ben 1,5 millió forintot áldoz a városvezetés.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online