Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Zöldebbre vált az Invitel Csoport

2016-12-28 10:26:41

Az Invitel Csoport kizárólag Magyarországon tevékenykedő szolgáltatóként kiemelt felelősséget érez hazánk környezeti állapotának javítása iránt. A Gödöllőn is szolgáltató informatikai és telekommunikációs cégcsoport ezért döntött úgy, hogy 2016 második felében megújítja teljes gépjárműparkját. A fenntarthatóság iránti elkötelezettség nemcsak abban nyilvánul meg, hogy a jelenleg elérhető legkorszerűbb motorokkal szerelt gépjárműveket szerzi be a társaság, hanem a teljes flotta kialakításában és üzemeltetésében is új szintre lép az Invitel, a hatékonyságot, a felhasználók biztonságát, valamint a használat célját állítva középpontba. A flottacsere összességében akár 10 százalékos üzemanyag-megtakarítást eredményezhet a cégcsoport számára.

A fenntarthatóság komplex követelményét szem előtt tartva az Invitel Csoport 2016 második felében megkezdte mintegy 400 gépjárműből álló flottájának, teljes körű cseréjét. A megújítás a teljes cégcsoportra kiterjedt, így az Invitel Távközlési Zrt-re és az Invitech Solutions Zrt-re egyaránt.
A több körös tender eredményeként kiválasztott új gépjárművek mindegyike eleget tesz a legszigorúbb környezetvédelmi követelményeknek. Az Euro 6-os motorral szerelt modellek azonos futásteljesítmény mellett is lényegesen alacsonyabb károsanyag-kibocsátást eredményeznek a jelentős mértékű üzemanyag-megtakarítás mellett, mely átlagosan gépjárművenként mintegy 0,7 liter/100 km. Ez akár tíz százalékos üzemanyag-megtakarítást hozhat a cégcsoportnál. Összességében az Invitel Csoport számításai szerint a flottacsere azonos futásteljesítmény mellett mintegy 40-60 ezer liter üzemanyag-megtakarítást eredményez évente.

Megtakarítás – nem csak a kisebb fogyasztás miatt
A gépjárműflotta megújítása nemcsak a korszerűbb motorok révén eredményez jelentős környezeti terhelés-csökkentést. Az Invitel Csoport a tendert is úgy írta ki, hogy a beszerzendő gépjárművek a tényleges használati módhoz leginkább illeszkedő típusok legyenek. Ahol, például, a használat nem indokolta a nagyobb rakodóteret, ott a flotta dobozos autóit kisebb rakterű autókra váltották. Emellett a korábbi 41-ről 13-ra csökkentették a flottán belüli járműtípusok számát, melyek a tenderen győztes három vezető autómárka, a VW konszern, a Ford és a Toyota típusai közül kerülnek ki. A márkák kiválasztásánál az elsődleges szempont a teljes várható futamidő alatt modellezett várható össz-üzemeltetési költség és várható károsanyag-kibocsátás volt, ezek együttes minimuma alapján kerültek kiválasztásra a gépjárművek.
A gépjárművek felszereltségének optimalizálása keretében fontos mérlegelési szempontot jelentett a magasabb biztonsági színvonal, a gépjárműveket használó munkavállalók védelmének követelménye is amellett, hogy a jellegzetes használati módokhoz leginkább illeszkedő típusokat választottak ki.


Fenntarthatóság a mindennapokban

Nem véletlen, hogy az Invitel Csoport a gépjárműflotta megújítása során is a fenntarthatóságot állította középpontba. - Az egyik vezető hazai infokommunikációs megoldásszállítóként az Invitel Csoport élen jár az olyan megoldások nyújtásában, melyek a vállalatok versenyképességének növelése mellett az adott társaság hatékonyabb költség-gazdálkodását és munkáltatói szerepvállalását segítik. Üzleti filozófiánk, hogy saját gyakorlatunkon keresztül is példát szeretnénk mutatni más hazai nagyvállalatok számára.
Ahogy üzleti folyamatainkban is a leghatékonyabb megoldásokat alkalmazzuk, úgy a gépjárműflottánk kialakításában is ezt a szemléletet kívántuk érvényre juttatni – mondta dr. Budai J. Gergő, az Invitel Csoport vezérigazgató-helyettese, aki hozzátette: nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a visszajelzések szerint nagyon pozitív fogadtatásra talált a flotta megújítása munkatársaink körében, hiszen immár új autókat használva végezhetik mindennapi munkájukat.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online