Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tervbe foglalta ellenőrzéseit a gödöllői önkormányzat

2016-12-26 10:48:52

A gödöllői képviselőtestület tagjai december közepén jóváhagyták az önkormányzat 2017-re vonatkozó ellenőrzési tervét. A következő évben górcső alá vonják a polgármesteri hivatal költségvetési irodáját, gondnokságát, valamint a városüzemeltető és vagyonkezelő irodáját, hogy a jogszabályok betartásával folyik-e ott a szakmai munka.

A témaellenőrzés kiterjed az önkormányzat tulajdonában lévő gazdasági társaságokra (VÜSZI, Kalória, Művészetek Háza, Piac Kft. és Távhő Kft.), ahol azt nézik, hogy a kis- és nagy értékű tárgyi eszközökkel kapcsolatos megrendelések, beszerzések, beruházások, aktiválások véghezvitele megfelel-e a törvényi előírásoknak. A polgármesteri hivatal közigazgatási és szociális irodáján az után kutakodnak, hogy a támogatások igényléséhez szükséges beadott dokumentumok, igazolások megalapozzák-e a dotáció megítélését, a költségvetési irodán pedig azt ellenőrzik, hogy a rövid lejáratú követelések nyilvántartása, illetve a követeléseket alátámasztó dokumentumok törvényszerűek-e.
A Tormay Károly Egészségügyi Központban annak járnak utána, hogy hogy a pénzügyi, gazdálkodási tevékenységet meghatározó központi és helyi jogszabályok, az irányító szerv döntései megfelelően kerülnek-e végrehajtásra, a gazdálkodás szabályszerűségét biztosító belső kontrollok kiépültek-e. Valamint annak, hogy a számviteli nyilvántartások és főkönyvek vezetése, a pénzkezelés rendje, a bizonylati fegyelem megfelelő-e, különös tekintettel a kötelezettségvállalás rendjére.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online