Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Huszonötödik tanévét kezdte meg a Szent István Egyetem Csíkszeredában

2016-09-27 11:27:39

Huszonötödik tanévét kezdte meg a Szent István Egyetem (SZIE) kihelyezett képzése Csíkszeredában, szeptember 23-án – olvasható a SZIE sajtóközleményében. Az ünnepélyes tanévnyitón részt vett Jakab István, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének elnöke, dr. Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára, dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és dr. Dávid László, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem rektora.
A 2016/2017. tanévben két mesterszak – vidékfejlesztési agrármérnök és vadgazda mérnök – indul Csíkszeredában, a vidék felemelkedése és a magyar nyelvű felsőoktatási képzések fejlesztése érdekében. A Szent István Egyetem jelenleg – egyedüli felsőoktatási intézményként hazánkban – három határon túli helyszínen, Beregszászon, Csíkszeredában és Zentán oktat, míg Felvidéken 2017-ben indít képzéseket.


Az eseményen elhangzott beszédében dr. Tőzsér János, a SZIE rektora kihangsúlyozta: terveink között szerepel, hogy a Szent István Egyetem a Kárpát-medence vezető agrár- és vidékfejlesztési tudásközpontjává váljon, amely átfogja az élelmiszergazdaság teljes vertikumát, erősíti a vidék népességmegtartó képességét, egyben részese a közép-európai társegyetemek együttműködésének. Határon túli kapcsolataink – beleértve a helyi gazdaságok fejlesztését szolgáló agrár- és vidékfejlesztési tudástranszfer hálózat kialakítását – e cél elérését nagymértékben segítik. Fotó: Balázs Gusztáv


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online