Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hattyús-tóra és Remsey Jenő-szoborra pályázik a gödöllői városvezetés

2016-08-26 11:07:04

Két pályázaton történő részvételről döntöttek a gödöllői városvezetés tagjai a képviselőtestület augusztus 25-ére összehívott rendkívüli ülésén.

Az egyik az EU LIFE programot célozza meg, mint pénzszerzési lehetőséget, ami a már jó néhány éve tervbe vett alsóparki Hattyús-tó projekthez jelenthetne kiegészítő támogatást. A kastéllyal szemközti egykori természeti érték rehabilitációjára történő kandidálás a Rákos-patak menti önkormányzatok partnerségében zajlik le, és sikeres pályázat esetén 50 százalékos önrész biztosítása szükséges a tervben szereplő beruházások megvalósításához. A Hattyús-tó esetében megközelítőleg 55 millió forintos projektköltséggel kell számolni.

Ha minden az elképzelés szerint alakul, szobrot kap Remsey Jenő Gödöllőn. Az 1980-ban – 95 éves korában – elhunyt, 1977-ben díszpolgári címmel kitüntetett neves művész bronzból készült mellszobrához legfeljebb 7 millió forintos támogatás igényelhető a Nemzeti Kulturális Alap Vizuális Művészetek Kollégiumától, azzal a megkötéssel, hogy a dotáció nem haladhatja meg a bekerülési költség 70 százalékát. Remsey Jenő – Gödöllői Városi Múzeum előtt, a Körösfői-Kriesch Aladárt és a Nagy Sándort-Kriesch Laurát ábrázoló alkotások mellett felállítani szándékozott – szobra előreláthatólag 9,3 millió forintos kiadást jelent, aminek előteremtését 6,5 millió forintos pályázati forrás segítheti.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online