Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Akár hét kültéri sportparkot is igényelhetne a gödöllői önkormányzat

2016-07-21 10:16:57

A kormány döntése alapján kültéri sportparkok építésére irányuló program indul. A könnyen hozzáférhető, ingyenesen használható, igényes szabadtéri létesítményekben elsősorban a felnőtt sportolni vágyók tölthetik el aktívan a szabadidejüket. A futókörrel is bővíthető sportparkok megépítésére augusztus közepéig nyújthatnak be kérelmet a települési önkormányzatok – olvasható a pestmegye.hu oldalon.

Magyarország Kormánya számára kiemelten fontos a mindennapos sportolás, amit könnyen hozzáférhető és ingyenes létesítményekkel kíván vonzóvá tenni. A nemrégiben kiírt pályázat keretében – a lakosság számától függően – 40, 70, 90 vagy 150 négyzetméter alapterületű sportpark építtethető, ami 200 vagy 400 méteres, 125 cm széles futókörrel bővíthető. A létesítmények mindegyike alkalmas lesz az alapvető erősítő edzésformák gyakorlására, a nagyobb méretűek pedig további speciális gyakorlatok elvégzésére is lehetőséget biztosítanak.

A kérelmeket a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt-nél (1146 Budapest, Hermina út 49.) lehet benyújtani augusztus 15-ig. Az elbírálást követően a Nemzeti Sportközpontok építi meg az új sportparkokat.

Gödöllőn nem lenne újdonság az ilyen jellegű sportpark, hiszen – Kiss Gergely háromszoros olimpia bajnok vízilabdázó részvételével – négy éve adták át a kültéri sportszerekkel felszerelt futókört az Alsóparkban. A városvezetés egyelőre nem tárgyalt arról, szeretné-e kihasználni a mostani lehetőséget.
A településen élők számát alapul véve, Gödöllő 7 sportparkot és 2 futókört igényelhetne.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online