Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői atléták mozgalmas, éremhalmozással dúsított víkendje

2016-05-25 11:05:45

Hiába, szezon van. Az atlétáknál nem múlik el úgy hétvége, hogy ne legyen verseny. Így volt ez május negyedik víkendjén is, amikor – a csapatbajnoki elődöntő után – a mátyásföldi Ikarus pályán rendezték meg a váltó országos bajnokságot az összes korosztály számára.

A szombati viadalon a Gödöllői EAC, az újoncokat (U14) leszámítva, minden korosztályban indított csapatokat, összesen kilencet, akik közül nyolc célba ért, és hat éremmel zárta a megmérettetést, amivel az egyetemi klub – az ARAK UP Akadémia mögött – a képzeletbeli éremtáblázat második helyén végzett.

A felnőttek között magabiztos versenyzéssel hódították el az aranyérmet Karlik Pál tanítványai, mind a női (Répási Petra, Komiszár Kriszta, Turcsik Katalin, Torma Evelin), mind a férfi (Molnár Gergely, Deák Nagy Marcell, Vígvári Szabolcs, Kovács Zoltán) 4x200 méteres váltófutásban, annak ellenére, hogy a hölgyeknél Kaptur Éva apró sérülése miatt nem állt rajthoz. A harmadik gödöllői aranyérmet nagy meglepetésre, bátor versenyzéssel az ifjúsági 4x400 méteres váltó nyerte, Csernyánszky Sára, Király Adél, Kriszt Katalin, Horváth Dorottya összeállításban. Sikerük értékét növeli, hogy a váltóban három 2000-es születésű atléta futott, akik első éves ifi versenyzők!
Ezüstérmes lett a 4x400 méteres ifjúsági fiú váltó (Tamás Máté, Katona Ádám, Ajide Dániel, Kapitány Márton) és a junior lány csapat is (Koczkás Dóra, Renner Luca, Kovács Emma, Ajkler Eszter). A GEAC egyetlen bronzérmét a 4x800 méteres ifjúsági leány váltó szerezte, Németh Eszter, Konkoly Natália, Stefkó Boglárka, Németh Nóra összeállításban. A 4x300 méteres serdülő fiúk és a 4x800 méteres serdülő leányok az 5. helyen értek célba.

Úton az aranyérem felé: Deák Nagy Marci (86/2) váltja Vígvári Szabolcsot (86/3)

Május 22-én, vasárnap a 43. Paulinyi Jenő-emlékversenyen találkoztak az atléták, ami egyidejűleg több számban Magyar Liga verseny volt. Itt, a gödöllőiek eredményei közül kiemelkedett Juhász Fanni 430 centiméteres egyéni csúcsa rúdugrásban, amivel megnyerte a Szuper Liga versenyt. A Szuper Liga 3 próba számában – az olimpikon Krizsán Xénia mögött – ezüstérmet szerzett Renner Luca, bronzérmet Ajkler Eszter, míg a magasugró Szuper Ligában bronzérmes lett Kriszt Katalin. A korosztályos ligaversenyeken Király Adél (200 méter), Csernyánszky Flóra (100 méter gát) ezüstérmet, Németh Eszter (800 méter), illetve Esztergály Koppány (diszkoszvetés) bronzérmet nyert.
Edzők: Kaptur Éva, Körmendy Katalin, Karlik Pál, Zsivoczky Attila, Gadanecz György, Szörényi István, Máté Alpár.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online