Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Afrikai kalandba vág a gödöllői Cimbaliband

2016-05-05 11:44:49

Afrika meghódítására készül a fennállásának tizedik évfordulóját idén ünneplő gödöllői Cimbaliband. Algériába utaznak a banda tagjai, akik – a Külügyminisztérium felkérésére – egyetlen magyarként képviselhetik hazánkat a Colours of Europe (Európa színei) fesztiválon.

A földrész egyelőre meghódítatlan a zenekar számára, ezért is hatalmas lehetőség és megtiszteltetés számukra ez a felkérés, amihez a Moldva című lemezük világzenei ranglistás elismerő helyezése is hozzájárult. A Colours of Europe fesztivált idén május 9-től 21-ig több városban rendezik meg. A Cimbaliband május 10-én, kedden a fővárosban, Algírban lép színpadra.
Nagy az izgalom a csapat háza táján, hiszen számukra teljesen ismeretlen vidékre utazhatnak. A cimbalom hatalmas súlya miatt a szállítás azonban okozott némi fejtörést. Mivel a hangszer megreptetése elég rizikós, Unger Balázs csináltatott külön erre az útra egy 27 kg-os változatot, amit csomagként lehet feladni, remélve, hogy az így sértetlenül megérkezik.

A Cimbaliband sajtóreferense által szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményből az is kiderül, hogy az algériai utazás csak a kezdet a banda külföldi felkéréseiből. A számos magyarországi koncert (például: május 25-én a budapesti Akváriumban) mellett, legközelebb Dániában, Csehországban, Lengyelországban láthatják-hallhatják a zenekart a külföldi rajongók, valamint olasz és japán turné is szerepel az idei nyári programban.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online