Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Áttörést hozhat a nyári sportesemények közvetíése a Gödöllőn is szolgáltató Invitel szerint

2016-05-04 17:47:03

2014 és 2015 között 7%-kal nőtt a HD adás vételére alkalmas televíziókészülékek száma Magyarországon, derült ki a Nielsen kutatási eredményeiből. (Nielsen Közönségmérés, ES15 Alapozó Felmérés, 2015) A főként tévécsatorna nézettség-méréssel foglalkozó cég adatai szerint jelenleg a magyar háztartások mintegy 54 százaléka rendelkezik – úgynevezett – HD ready vagy full HD készülékkel. A HD csatornákat tartalmazó televízió-előfizetések száma ezzel szemben az Invitel saját ügyfélkörben szerzett tapasztalatai szerint is jóval alacsonyabb ennél. A Gödöllőn is szolgáltató Invitel utánajárt a jelenség okainak. A nyári sportesemények közvetítése akár áttörést is hozhat.

Ha új tévére vágyunk, manapság gyorsan és jó ár-érték arányban vásárolhatunk HD, esetleg full HD televíziót, azonban a korszerű készülékkel csak az újszerű tévénézés lehetőségét kapjuk, megfelelő minőségű tartalomról azonban külön szükséges gondoskodnunk. Mi kell ahhoz, hogy gondtalanul élvezhessük a hagyományos tévéadásnál – szabad szemmel is láthatóan – részletgazdagabb, nagy felbontású (HD) képminőséget? – teszi fel a kérdést sajtóközleményében a Gödöllőn is szolgáltató Invitel.

Infrastruktúra – kell egy jó hálózat
Talán nem is gondolnánk, de Magyarország különböző régióiban eltérőek a technikai lehetőségek a kábeles internet- és tévészolgáltatási piacon. Erre a helyzetre a szolgáltatók folyamatos hálózatfejlesztési beruházásai jelenthetnek megoldást. Az Invitel mindezt felismerve, 2012-ben indult fejlesztési programja részeként 2015-ben megduplázta előző évi hálózatfejlesztései ütemét és összesen 165 ezer újabb háztartás számára tette elérhetővé országszerte a gyorsabb és korszerűbb internet-szolgáltatást, és egyúttal a minőségi, digitális, interaktív televíziózást. A fejlesztések a következő években is folytatódnak, cél, hogy a minőségi szolgáltatások minél több fogyasztóhoz eljussanak.

Hogyan juthatunk HD tartalmakhoz?
Ideális esetben már van egy full HD tévénk, adott a korszerűsített infrastruktúra és a szélessávú, gyors internet is, no de hogyan lesz HD adásunk? Okostévénkre letölthetünk különféle applikációkat, HD tartalmakat, például, kipróbálhatjuk az internetes videó – szaknyelven, úgynevezett „OTT” – szolgáltatásokat, vagy a megfelelő TV-előfizetés mellett akár ingyenesen elérhető HBO Go-t és FilmBox Live-ot. De ezek mellett használhatjuk a számítógépünket, illetve beszerezhetünk egy Blu-Ray lejátszót is, ami persze együtt jár az évek alatt gondosan gyűjtögetett DVD-gyűjteményünk Blu-Ray változatra történő lecserélésével. Túl bonyolultnak tűnik?! Ennél egyszerűbb megoldásra van szükség?!

Internet és TV egy csomagban
Ha megfelelő internet- és TV-csomagot választunk, sok HD csatornával, akkor a HD-képes készülékünk számos előnyét kiélvezhetjük. Az Invitel folyamatosan figyelemmel kíséri a fogyasztói igények változását, és ezekre is alapozva alakítja ki ajánlatait. A legújabb, május elejétől érvényes Kolibri csomagok a család minden tagja számára változatos és sokszínű szórakozást kínálnak internetet és HD televízió-csatornákat tartalmazó csomagjaikkal. Sőt, jelenleg a meghatározó méretű szolgáltatók közül az Invitelnél érhető el Magyarország leggazdagabb, 33 csatornát tartalmazó HD-kínálata. A HD képminőség pedig a család minden tagjának nagyobb élménnyé varázsolja a közös tévézést, és még emlékezetesebbé teszi a közösen eltöltött időt, ráadásul az sem baj, ha a családból mindeközben valaki internetezni szeretne.


Az idei nyár a sporté

Akár hagyományos, akár HD előfizetést választunk, szinte biztosan követjük majd a nyár sporteseményeit. Az Invitel kifejezetten a sportrajongók kedvében is szeretne járni: a Családi HD-csomagban az összes fontos sportcsatorna megtalálható, HD minőségben nézhetjük például az M4, a SportTV, az Eurosport 1 és 2, valamint a DIGI Sport adásait. Így nem kell kiegészítő előfizetést rendelni ahhoz, hogy ne maradjunk le egyetlen meccsről vagy magyar aranyéremről sem. Ha pedig úgy döntünk, hogy legszívesebben egy sörözőben néznénk barátainkkal a fontos sporteseményeket, akkor ez is megoldható, hiszen az Invitel erre is tud megoldást nyújtani a vendéglátóhelyeknek publikus tévészolgáltatást is tartalmazó Profi csomagjai keretében.

Tévézés közben internetezünk és internetezés közben tévézünk
Az utóbbi évek trendje az – úgynevezett – multiscreening, amikor tévénézés közben internetezünk a telefonunkon, asztali számítógépen vagy akár tableten. Gyors szélessávú internet-előfizetés és egy WiFi router birtokában ugyanis plusz költségek nélkül böngészhetünk a neten otthon mobiltelefonról és tabletről is. Ugyan a nagy sportesemények közvetítői is bemondják a legfontosabb adatokat egy-egy játékosról, sportolóról, azért mégis sokkal több információt szerezhetünk az internetről. E fogyasztói szokások hatására 2012-höz képest hétköznap csökkent, de ezzel együtt a hétvégéken megnőtt a televíziózásra fordított idő. (Távközlési szolgáltatások használata a lakossági felhasználók körében, NMHH-Ariosz Kft., 2015)

Mit hoz a jövő?
A full HD tévé egyre több magyar háztartást hódít meg, azonban a jövő még ennél is nagyobb izgalmakat és jobb képminőséget tartogat az Ultra-HD tévékészülékek formájában. Az UHD és 4K néven is ismert technológia a full HD-s eszközök nagytestvére, 4096x2160 képponttal, ami még részletgazdagabb vizuális élményt jelent, azonban egyelőre kevés az ilyen minőségben elérhető tartalom a piacon.

Mit várhatunk internet- és tévészolgáltatónktól?
Az Invitel új Kolibri díjcsomagjai Magyarország legnagyobb HD csatornakínálatával és szélessávú internettel május elejétől elérhetőek az Invitel Pontokban, az Invitel honlapján, valamint a 1288-as Infovonalon. Új előfizetők kétéves határozott idejű szerződéskötéssel és e-számla igénybevételével fix áron, havi bruttó 5490 forintért rendelhetik meg a Kolibri M családi csomagot, amelyben az internet előfizetés mellett az Invitel HD képes szolgáltatási területén már 19 HD, valamint 81 hagyományos tévé- illetve rádiócsatorna is megtalálható. Az érdeklődők emellett külön is megrendelhetik más prémium csatornák HD változatát is.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online