Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ők már beoltatták magukat influenza ellen

2015-11-13 08:48:06

Megkezdődött az influenzaszezonra való felkészülés. Aki védettséget szeretne a vírusokkal szemben, idejében oltassa be magát! A legjobb minél korábban, azaz még november hónapban beadatni a védőoltást, mivel a védettség kialakulásához szükség van két hétre.
A gödöllői háziorvosoknál rendelkezésre áll a térítésmentes vakcina a korábban is meghirdetett lakossági csoportok számára. Érdemes idejében jelentkezni az oltásra. A vírus képes évről évre változni, ezért szükséges minden ősszel beoltatni magunkat.

Az járványban, a felnőttek 10%-os megbetegedésével szemben, az egy éven aluli gyermekek akár 30%-os arányban is megbetegedhetnek, ezért indokolt az ő beoltásuk. Ugyanígy a 60 év feletti személyeké is, valamint azon felnőtteké, akiknek valamilyen alapbetegségük van: krónikus tüdőbetegség, COPD, asztma, krónikus neurológiai betegség (például: szklerózis multiplex), anyagcserezavar (például: diabétesz, máj- és vesebetegségek), szív- és érrendszeri betegségek (például: magas vérnyomás, érelmeszesedés, szívkoszorúér-betegség). Kismamáknak is javasolt az oltás, illetve azoknak, akik babát terveznek. Azoknak az embereknek is ajánlott a megelőző oltás, akik rendszeresen nagyobb közösségekkel érintkeznek, és emiatt nagyobb veszélynek vannak kitéve, valamint megfertőzhetnek másokat: egészségügyi-, szociális ellátási szférában dolgozók, a kritikus infrastruktúrákat üzemeltetők, és hasonló érintettségű munkavállalók.

A Helyi Védelmi Bizottság tagjai is beoltatták magukat, idejében felkészülve a szezonális influenza megbetegedés kivédésére. Pintér Mihály tűzoltóparancsnok, dr. Bozsó Zoltán rendőrparancsnok, dr. Szkalák Ilona háziorvos, dr. Urbanics Gábor járási hivatalvezető és dr. Vörös József járási tisztifőorvos (balról jobbra)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online