Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllő közelében indult a jégkár sújtotta területek újraerdősítése

2015-11-03 17:41:10

November 3-án – a Gödöllői-dombsághoz tartozó valkói erdészet területén – elkezdődtek, az idei tartós fagyok beálltáig tartanak, és szükség esetén jövő tavasszal folytatódnak azok az újraerdősítési munkálatok, amiket a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai a LIDL támogatásából beszerzett 1 millió facsemetéből mintegy 60 hektár területen valósítanak meg.

Sajnálatosan emlékezetes, hogy a 2014 decemberi hatalmas jégkár a Pilisi Parkerdő Zrt. 65 ezer hektáros területének közel egyharmadát érintette, ebből 9 ezer hektárt súlyosan. A hónapok óta tartó tereprendezési munkák a végéhez értek, az őszi csemeteültetésekkel immáron elkezdődnek a sérült erdőterületek megújítási munkái is. A rendkívüli jégkár a beszerzést tekintve is többletterhet rótt a társaságra, hiszen nagyságrendekkel több ültetéssel jár a helyreállítás. Míg átlagosan egy évben 700 ezer és 1 millió közötti csemetét ültetnek el a szakemberek, addig idén a jégkár során megsemmisült erdők miatt ez a mennyiség megduplázódott.

A kapacitásbeli nehézségek miatt is különös jelentőséggel bírt a Lidl Magyarország társadalmi felelősségvállalási kampánya, aminek keretében idén június 1-je és augusztus 31-e között a vállalat minden egyes eladott Saguaro ásványvíz után 1 forintot adományozott facsemeték vásárlására a Pilisi Parkerdő Zrt-nek. A kezdeményezés nem várt sikerrel zárult, hiszen az áruházlánc, vásárlói összefogással 25 millió forint támogatást gyűjtött, mely 1 millió csemete beszerzését – az újraerdősítésre váró 100 hektárból – mintegy 60 hektárnyi erdő teljes megújítását biztosította – olvasható a rendezvényről kiadott sajtóközleményben.

A támogatást a Lidl Magyarország emlékfa-ültetéssel egybekötött ünnepélyes adományátadó eseményen nyújtotta át a Pilisi Parkerdő Zrt. részére. Nepp Zoltán, a Lidl Magyarország beszerzési ügyvezető igazgatója (balra) és Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója a jelképes óriáscsekkel


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online