A gödöllői képviselőtestület tagjai a május 22-én lezajlott tanácskozásukon vitatták meg a település előző évi gazdálkodásáról szóló beszámolót. A várost irányító grémium május 11 igen szavazattal (lokálpatrióta klubos képviselők és Kovács Barnabás – TEVE Egyesület) és 3 tartózkodással (GDL Pelikános képviselők) elfogadta azt a határozati javaslatot, amit Gödöllő 2024. évi zárszámadásával kapcsolatosan a döntés-előkészítők megfogalmaztak.
Akárcsak tavaly, idén is májusban érkezett el az a pillanat, amikor a várost irányító grémium tagjai megismerhették a Gödöllő Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egy évvel korábban végzett tűzvédelmi tevékenységéről szóló beszámolót, amit május 22-én Szigeti Róbert tűzoltó alezredes, gödöllői tűzoltóparancsnok és Kristóf Sándor tűzoltó alezredes, a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője terjesztett a városatyák elé.
Gödöllő a következő esztendőben ünnepli várossá nyilvánításának 50. évfordulóját. A jeles évfordulóhoz 2016-ban számottevő mennyiségű programsorozat társul. A félszázadik születésnap gasztronómiai különlegessége a jubileumi torta lesz, aminek elkészítésére a Solier Café vezetője, Szoljár Csaba kapott felkérést a polgármestertől.
A szakember – Kovács Éva, a Gödöllői Királyi Kastély muzeológusa, illetve Hadháziné Szabó Margit, a Gödöllői királyi szakácskönyv írója segítségével – felkutatta azokat az alapanyagokat, amik hitelesen kapcsolódnak a település múltjához, kultúrájához. Így születtek meg a Gödöllő torta összetevői, a mandulás-citromos piskóta, a mandulás mousse, a mézes tészta, a meggyragu, valamint a meggyzselé.