A Gödöllőt átszelő Rákos-patak adta természeti környezet méltó revitalizációja és kialakítása érdekében már közel másfél évtizede folynak – különböző intenzitású és eredményességű – szakmai egyeztetések. A természeti kincs Pest megyei szakaszának rendezése, illetve a patak menti területek (öko)turisztikai, rekreációs és egyéb potenciáljának kihasználása összehangolt fellépést igényel. Ennek érdekében a célok megvalósításához szükséges anyagi forrást a konzorciumot vezető Pest Vármegyei Önkormányzat az érintett települések (Szada, Gödöllő, Isaszeg, Pécel) bevonásával – azokkal konzorciumot alkotva – egyedi, a központi költségvetésből származó támogatásból kívánta és kívánja biztosítani.
A forradalmi olefin metatézis technológia új otthonra talál Magyarországon: a XiMo Hungary Kft. – az olefin metatézis globális éllovasa és a korszerű katalizátorfejlesztés szakértője – június 26-án ünnepélyes alapkőletétellel indította el új gyártóüzemének építését a Gödöllői Innovációs és Logisztikai Parkban. Az új üzem a XiMo innovatív metatézis-katalizátorainak nagyüzemi gyártására összpontosít majd, a cég technológiája Nobel-díjas tudományos alapkutatásra épül.
Gödöllő a következő esztendőben ünnepli várossá nyilvánításának 50. évfordulóját. A jeles évfordulóhoz 2016-ban számottevő mennyiségű programsorozat társul. A félszázadik születésnap gasztronómiai különlegessége a jubileumi torta lesz, aminek elkészítésére a Solier Café vezetője, Szoljár Csaba kapott felkérést a polgármestertől.
A szakember – Kovács Éva, a Gödöllői Királyi Kastély muzeológusa, illetve Hadháziné Szabó Margit, a Gödöllői királyi szakácskönyv írója segítségével – felkutatta azokat az alapanyagokat, amik hitelesen kapcsolódnak a település múltjához, kultúrájához. Így születtek meg a Gödöllő torta összetevői, a mandulás-citromos piskóta, a mandulás mousse, a mézes tészta, a meggyragu, valamint a meggyzselé.