Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Emléktábla hirdeti a 125 éves gödöllői tűzoltóságot

2015-09-11 17:54:16

Fennállásának 125. évfordulóját ünnepli az 1890-ben létrejött gödöllői tűzoltóság. Ebből az alkalomból emléktáblát helyeznek el a helyi egység Szabadság út 28. szám alatt található épületének falán, a főút felőli homlokzaton.
A gödöllői önkormányzat tagjai ellenvetés nélkül támogatták a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Gödöllő Katasztrófavédelmi Kirendeltség kérését, így elhárult az akadálya, hogy az emléktáblát szeptember 12-én leleplezzék.

Szeptember 11-ére emlékeztek a gödöllői tűzoltók
Ahogy az elmúlt években mindig, úgy most is szirénaszóval tisztelegtek a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gödöllői és aszódi hivatásos tűzoltói a 2001. szeptember 11-i, New York-i terrortámadás következtében hősi halált halt amerikai bajtársak emléke előtt. Tizennégy éve ezen a napon New York-i idő szerint 8 óra 46 perckor szenvedte el az Egyesült Államok történelme legnagyobb terrortámadását.


Délután 14 óra 46 perckor az igazgatóság hivatásos tűzoltó-parancsnokságain, és az önkormányzati tűzoltó-parancsnokságokon szolgálatot teljesítő tűzoltók a hősi halált halt amerikai tűzoltók, civil személyek és rendvédelmi dolgozók emléke előtt rótták le tiszteletüket. Az állomány a tűzoltó szerek kiállásával és egyperces szirénázással tisztelegtek a tömegszerencsétlenségben elhunytak emléke előtt – tudatta Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Fotó: PMKI Gödöllő HTP


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online