Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Labdarúgás: Oszvári Tamás a ráadásban mentett pontot a Gödöllőnek

2015-03-14 17:53:52

Pest megyei I. osztályú bajnokság, 18. forduló:
Örkény SE – Gödöllői SK 1-1
(0-0)

Abból kiindulva, hogy az előző fordulóban a gödöllői alakulat viszonylag sima meccsen nyert a nála esélyesebb Taksony ellen, elvileg nem lehetett volna gond a három pont begyűjtése a táblázat utolsó előtti helyén tanyázó Örkény otthonában. Könnyű ütközetre azonban nem számíthattak városunk labdarúgói.

Nem is lett az. A lagymatag, színvonalát tekintve inkább küzdelmes, semmint nézőcsalogatásra alkalmas találkozó jelentős részében a mezőnyjátéké volt a főszerep. Egészen a 80. percig, amikor a hazaiak vezetéshez jutottak.
Úgy tűnt, góljuk sorsdöntő lesz, ám Oszvári Tamásnak köszönhetően másképpen alakultak a dolgok. A csereként pályára lépett gödöllői középpályás a 92. percben egyenlített, miután az elé fejelt labdát egy csel után magabiztosan lőtte a házigazdák kapujába.

A Gödöllői SK csapata 22 ponttal, 33-41-es gólkülönbséggel a tabella 11. helyén áll a Pest megyei bajnokságban. Következik: Gödöllői SK – Pilisi LK-Legenda Sport március 21., szombat 15 óra, Táncsics Mihály úti sportcentrum.


Pest megyei III. osztályú bajnokság, Közép-csoport 18. forduló:
Gödöllői SK II. – Mogyoród FC 1-3
(1-2)

A találkozó előtt a gödöllőiek álltak a tabella élén, kettő ponttal megelőzve az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott mogyoródiakat. Az akár a csoport bajnoki címéről is döntő összecsapás tehát vérbeli rangadónak ígérkezett, hiszen a győztes tudhatta, hatalmas lépést tesz az elsőség eléréséért. Az esetleges döntetlen a vendégeknek kedvezett.

Hajtós, ezen a szinten kifejezetten szórakoztató ütközetet produkáltak a csapatok. Amíg a hazaiak a körülményesebb, rövid passzos megoldásokra építették támadójátékukat, addig a lényegesen gólratörőbben játszó vendégek főként a gyors indításokban bíztak. Nekik lett igazuk.

Érdekesség, hogy a mérkőzés valamennyi gólját fejjel érték el a játékosok. A mogyoródiak az első félidő derekán előbb egy jobb-, majd egy baloldali szöglet után bizonyultak eredményesnek. A második számú gödöllői egységnek még a térfélcsere előtt összejött a szépítés: Kerecsényi Norbert az első csapattól kölcsönvett Nagy Roland jobb oldali sarokrúgása után bólintotta a bőrgolyót a mogyoródi hálóba.
A fordulást követően egy ideig többet kezdeményeztek a házigazdák, de támadásaik rendre elhaltak. A három pont sorsa a 65. percben dőlt el, amikor a zöld mezes vizitálók egy jobb oldali beadásból bevették a kissé rosszul helyezkedő gödöllői hálóőr, Somogyi Tibor kapuját (képen). A lefújásig tovább növelhette volna előnyét a mogyoródi gárda, ha nem puskázza el ordító ziccereit.

A Gödöllői SK II. csapata 42 ponttal, 68-29-es gólkülönbséggel a tabella 2. helyét foglalja el.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online