Vissza normál nézetbe Nyomtatás

MVH elnök lett a gödöllői dékánból

2015-03-01 18:23:35

A gödöllői központú Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karának dékáni posztjáról érkezik dr. Gyuricza Csaba a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) élére március 1-jétől - közölte az érintett által is megerősített hírt az agroinform.hu.
Az internetes szakportál arról is beszámolt, hogy a február 24-én az MTA doktorává fogadott szakember kinevezésével kapcsolatosan néhány napon belül ad tájékoztatást a Földművelésügyi Minisztérium.

Az MVH, amely az uniós agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynöksége tavaly szeptember óta működött legfelső vezető nélkül, akkor távozott hivatalából Palkovics Péter.
Az agroinform.hu szerint nehéz időszakon van – részben – túl az MVH, ugyanis a földalapú támogatások ügyében különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás kísérlete és hivatali visszaélés miatt folyik a nyomozás több volt munkatárs ellen is. A pénzügyi nyomozók eddig 79 gyanúsítottat hallgattak ki, hárman vannak házi őrizetben. Az elkövetési érték, azaz a jogosulatlanul igényelt támogatás összege másfél milliárd forint.
Az MVH ebben az évben különösen leterhelt lesz, hiszen ez a Közös Agrárpolitika (KAP) első éles éve, a támogatási rendszer teljesen átalakul.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online