Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Az LMP gödöllői képviselői a korrupció és a mutyi leghangosabb ellenzői lesznek

2014-10-11 14:05:18

Egyfajta kampányzáró rendezvényként, zöldalma-osztással egybekötött utcai sajtótájékoztatót tartott a gödöllői piac Városháza felőli bejáratánál október 11-én, a késő délelőtti órákban Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke és Lengyel Szilvia, a párt gödöllői jelöltje, a szervezet kompenzációs listájának vezetője.

Schiffer András elégedettségét fejezte ki, hogy az LMP-nek most először sikerült Pest megyei listát állítania, és a korábbi választási eredmények alapján esélyt lát arra, hogy egy-két LMP-s képviselő bejusson a megyei közgyűlésbe.
- Ennek az a tétje, hogy az uniós fejlesztési forrásokat a következő ciklusban a megyei közgyűlés osztja el. Ha a választók nem akarják, hogy a kartellpártok széthordják a fejlesztési pénzeket, akkor kell LMP-s képviselő a rendszerbe, aki képes arra, hogy megakadályozza ezt a folyamatot. Amennyiben kellő erejű támogatást kap az LMP, a pártnak van terve arra, hogy miként kell az állampolgárok bevonásával szétosztani a fejlesztési forrásokat a megyében, annak érdekében, hogy ezek a pénzek ne látványberuházásokra menjenek el, hanem a munkahelyek megerősítésére, oktatásra, képzésre. Számunkra a fő célpont a helyi gazdaság megerősítése, illetve az, hogy szociális vonalon is legyen élhető a főváros agglomerációja – nyilatkozta Schiffer András.
Arra a kérdésre, hogy a várható kisebbségben milyen lehetőségi lesznek az elképzelések megvalósítására a párt képviselőinek a megyei közgyűlésben, az LMP társelnöke elmondta: akár egy-két képviselő is alkalmas lehet arra, hogy a titkosított jegyzőkönyveket nyilvánosságra hozza, illetve képesek lehetnek arra, hogy megakadályozzák, hogy a fejlesztési pénzeket ne nyúlják le gátlástalanul, ne szaladjanak el vele a kartellpártok.


Lengyel Szilvia az LMP gödöllői céljairól beszélt. - Ugyanazt tudjuk ígérni a helyi polgároknak, mint az LMP az ország minden pontján. Gödöllői képviselőink az önkormányzati testületben a korrupció, a mutyi leghangosabb ellenzői lesznek. Mindent nyilvánosságra hozunk, ami a választókra tartozik. Minden egyes költést, minden egyes beruházást azzal a szemmel fogunk vizsgálni, hogy valóban közérdeket, és nem magánérdeket szolgál-e. Nem kész döntéseket szeretnénk a lakosokra erőltetni, hanem az érdeküket tartjuk szem előtt. Nem azért indulunk az önkormányzati választáson, hogy egzisztenciát építsünk, hanem azért, mert nekünk pontosan abból van elegünk, mint a választók többségének. Küzdeni fogunk azért is, hogy a helyi nyilvánosságban minden oldal megoszthassa véleményét – zárta gondolatait Lengyel Szilvia (képen jobbról a harmadik).


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online