Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Pengeélen táncol, hogy lesz-e gödöllői képviselő a megyei közgyűlésben

2014-10-08 12:54:57

Bár, a választói akarat egyelőre ismeretlen, megeshet, hogy – szemben a mostani kettővel – a következő önkormányzati ciklusban nem lesz gödöllői képviselő a Pest megyei közgyűlésben. Hogy ez ne következzen be, arról október 12-én – a polgármester- és képviselőválasztás napján, együtt a megye további 186 településén élőkkel – a városunkban voksolásra jogosultak is nagymértékben hozzáhárulhatnak.

Pest megyében összesen hat jelölőszervezet (LMP, MSZP, Jobbik, Együtt, Fidesz-KDNP, DK) állított területi listát. Ebből kettőn (Együtt és Fidesz-KDNP) nem szerepel gödöllői jelölt. Az LMP-nél Lengyel Szilvia a 3., miként a DK-nál Svisztné Kis Ildikó is. Kovács Barnabás a 10. pozíciót kapta az MSZP listáján, Kristóf Etelka pedig a 30. a Jobbikén.

Gödöllői szemszögből nézve, pesszimizmusra ad okot, hogy a 43 fős Pest megyei közgyűlésbe 2010-ben 26 Fidesz-KDNP-s, 10 MSZP-s és 7 Jobbikos jelölt jutott be (időközben a MSZP-sek közül ketten függetlenné váltak). Ha ugyanez a felállás maradna, Kovács Barnabás éppen becsúszna a Pest megyét vezető grémiumba. Erre azonban nincs garancia. Elsősorban azért, mert további két, baloldali párt kandidál a helyekre október 12-én, amivel osztódhatnak a voksok. Ha „szerencsésen”, akkor a DK adhat gödöllői képviselőt.
További, gödöllői esély lehet még az LMP listájának harmadik helye, valamint az, hogy a Fidesz-KDNP nem lesz képes megismételni négy évvel ezelőtti 60 százalékos eredményességét. Ám, ez esetben nem elképzelhetetlen, hogy a Jobbik növeli mandátumainak számát.

Egy biztos, október 12-én választ kapunk a Pest megyei szintű politikai „matekozásra”…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online