Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mínuszos évet zárt tavaly a gödöllői közalapítványok többsége

2014-05-21 09:16:01

Májusi ülésükön a gödöllői városatyák négy, a helyi önkormányzat által a korábbi években életre hívott közalapítvány 2013-ban folytatott gazdálkodását bemutató kuratóriumi beszámoló elfogadására is fordítottak néhány percet. Az előterjesztéseket vita és ellenvetés nélkül hagyták jóvá a grémium tagjai.

A 2000-ben létrehozott Tormay Károly Egészségügyi Közalapítványnak tavaly alig volt pénzforgalma: a 128 ezer forintos bevétellel szemben a kiadások elérték a 231 ezer forintot, ezáltal egymillió forint alá csökkent a szervezet év végi záró pénzkészletének összege.

Az elmúlt évben csaknem 3,4 millió forintos összbevételt realizált Segítség Közalapítvány illetékesei elsősorban a városvezetés által biztosított 3 millió forintra támaszkodhattak. Az alapítvány döntéshozói a közel 3,1 millió forintos nagyságrendben megítélt támogatásokkal – a beérkezett pályázatok elbírálása után – 95 rászoruló család anyagi problémájának enyhítéséhez járultak hozzá.

Alapvetően az önkormányzati támogatás (2,55 millió forint) és a pályázatokon elnyert pénzek (1,35 millió forint) eredményezték a Gödöllői Új Művészet Közalapítvány tavalyi bevételi forrását, miközben a közhasznú ráfordítások ennél 104 ezer forinttal többet emésztettek fel.

Kis híján 670 ezer forintos negatívummal zárta a 2013-as évet a több mint két évtizede működő, tavalyelőtt jelentős személyi változásokat megélt Gödöllő és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány, amelynek 2,2 millió forinttal gyarapodott a bankszámlája az elmúlt esztendőben, miközben a kiadási oldalon csaknem 3 millió forinttól szabadult meg a szervezet.

A Gödöllői Sport Közalapítvány beszámolója előreláthatólag a képviselőtestület júniusi ülésének napirendjén szerepel.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online