Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői ápolónő is gyanúsított a kisgyermek halálával végződött ügyben

2014-05-14 09:24:07

A police.hu tájékoztatása szerint az 51 éves S. Lászlóné személyében egy gödöllői lakost is gyanúsítottként hallgattak ki abban, a halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ügyben, amiben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatott eljárást. A hatóság a napokban befejezte a nyomozást, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.

A tragikusan végződött történet szálai évekkel ezelőttre nyúlnak vissza. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy 11 hónapos gyermek 2010 decembere óta rendszeres, állandó orvosi ellenőrzés alatt állt. Szülei több alkalommal vitték a kislányt a háziorvoshoz, ahonnan 2011. január 23-án további vizsgálatok elvégzése céljából beutalták egy hatvani egészségügyi intézménybe. A gyermek állapota ezt követően tovább romlott, ezért átszállították egy másik kórházba, ahol a kislány néhány nappal később elhunyt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság illetékese 2012. március 21-én – a szülők feljelentése alapján – nyomozást rendelt el. Ennek során tanúkat hallgattak ki és igazságügyi szakértőt is kirendeltek. A végrehajtott nyomozati cselekmények eredményeként a nyomozók megállapították, hogy a gyermek háziorvosa, valamint a hatvani egészségügyi intézmény ügyeletes orvosa a kislány ellátása során több szabályt megszegett, és nem végezték el a beteg állapotának megfelelő vizsgálatokat. Megszegte a szakmai szabályokat S. Lászlóné és G. Erzsébet is, akik a kislány kórházba való felvételekor ügyeletes nővérként dolgoztak. A kirendelt szakértő véleménye szerint a foglalkozási szabályok megszegése valamennyi esetben összefüggésbe hozható a 11 hónapos sértett halálának bekövetkezésével.
A Pest megyei rendőrök a két orvost 2013 júniusában, míg az ügyeletes nővéreket idén márciusban gyanúsítottként hallgatták ki.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online