Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vissza kell venni a „korrupciós módon és a politikai kapcsolatok” alapján kiadott földeket

2014-03-06 15:36:58

Az LMP elképzelései között szerepel az ökológiai mezőgazdaság elterjesztése, a helyi termelők piachoz juttatása, a szövetkezetek megerősítése és egy „valódi plázastop” bevezetése - ismertette március 6-i budapesti sajtótájékoztatóján Lengyel Szilvia.

A párt vidékpolitikai választási programjából idéző politikus – aki képviselőjelöltként indul az április 6-i választáson a gödöllői központú választókerületben – a Lehet Más a Politika legfőbb céljának a vidéken élők elvándorlásának megakadályozását nevezte. Lengyel Szilvia hangsúlyozta, hogy ezt munkahelyek teremtésével lehet elérni, mert csak így nyújthatnak vonzó alternatívát azok számára, akik megélhetési gondjaik miatt hagyják el a vidéket.
Elképzeléseiket sorolva azt mondta, nem szabad tovább erőltetni az alacsony feldolgozottságú alapanyagok tömegtermelését, valamint a gabona- és élőállat-exportot. Ehelyett törekedni kell arra, hogy a helyben termelt élelmiszereket minél nagyobb mértékben helyben dolgozzák fel és azok közül minél több a helyi közétkeztetéshez jusson el.

Az LMP egy versenyképes, a családi gazdaságokra épülő földbirtokszerkezet kialakítását tartaná kívánatosnak. Ennek érdekében az ellenzéki párt nem a földméret arányában növelné a támogatás mértékét, hanem az alapján, hogy melyek a legtöbb munkahelyet teremtő és legegészségesebb élelmiszereket előállító birtokok. A gödöllői politikus azt is jelezte, hogy kivonnák a termőföldet a tőke szabad áramlása alól.
Lengyel Szilvia felhívta a figyelmet, hogy kellő választói felhatalmazás esetén egy elsősorban az állami földeken alapuló „új földosztást” hajtanának végre. Az állami földek pályáztatásának fontossági sorrendje hibás, mert azt nem a fenntarthatósági szempontok alapján határozták meg, majd hozzátette: a „korrupciós módon és a politikai kapcsolatok” alapján kiadott földeket vissza kell venni. Forrás: MTI


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online