Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Karámból kiszabadult hízó után küldték a zsarukat

2013-12-21 09:24:56

Az év vége közeledtével a Gödöllői Rendőrkapitányság munkatársai ezúttal is összegyűjtötték, hogy 2013-ban milyen legekkel szembesültek a helyi zsaruk a kapitányság illetékességi területén. A közlekedési kihágások és a bűncselekmények között egyaránt akadt meghökkentő és viccesnek tekinthető eset.

A legtöbb sértett sérelmére elkövetett bűncselekmény egy komlói férfi nevéhez fűződik, aki hirdetést jelentetett meg az interneten, amiben otthoni munkavégzésre keresett jóhiszemű jelentkezőket. A jelentkezés feltétele 850 vagy 1.800 forint átutalása, vagy befizetése volt a szervezés költségeire. A nyomozás idén júniusban vádemelési javaslattal fejeződött be, mivel a munkavégzés természetesen nem valósult meg. Az eljárás során a férfit összesen 438 sértett sérelmére elkövetett csalással gyanúsították meg.

A legmagasabb véreredményes ittas járművezetés esetére június 20-án 17 óra 35 perckor derült fény. Egy 58 éves kerepesi férfi az általa vezetett Suzuki típusú személygépkocsival közlekedett Kerepes lakott területén belül, a József Attila utcában, Mogyoród irányából Kerepes irányába. Közlekedése során a József Attila utca 29. szám előtti útszakaszon a menetiránya szerinti jobb oldalon lehaladt az úttestről és az útpadkán lévő villanyoszlopnak ütközött. A baleset során személyi sérülés nem keletkezett. Az orvos-szakértő véleménye alapján a férfi cselekménye időpontjában 3,29-3,50 g/l ezrelékes, súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.

Legmagasabb kiszabott büntetés ittas járművezetés vétség miatt február 12-én történt, amikor a Gödöllői Járásbíróság egy hölgyet 520 ezer forintos pénzbírsággal sújtott, és ezen felül egy évre eltiltotta a járművezetéstől.

A legjelentősebb sebességtúllépés május 20-án 19 óra 37 percre datálódik. Ekkor Gödöllő lakott területén belül, a Szabadság út 65. szám előtti útszakaszon egy gépkocsivezető BMW típusú autójával a megengedett 50 kilométer/órás sebességet túllépve, 131 kilométer/órás tempóban közlekedett Budapest irányába.

A „leglúzerebb” elkövető címet az a fiatalember érdemeli ki 2013-ban, aki a Gödöllői Rendőrkapitánysághoz tartozó egyik településen engedély nélkül behatolt egyik ismerősének lakásába, és onnan – többek között – ékszereket is eltulajdonított. Az ékszerek annyira tetszettek a férfinek, hogy azokat viselve készített magáról fotókat, amiket közzétett egy népszerű internetes oldalon, az adatlapján.  Mivel a sértett fél is megkapta a megosztott képet, azonnal felismerte saját ékszereit és értesítette a rendőrséget.

A legtrükkösebb körözött, egy községben lakó férfi úgy próbált meg túljárni a zsaruk eszén, hogy lakása egyik szobájának a falához mindkét oldalra egy-egy ruhás szekrényt állított. Mindkét bútor hátoldalát kivágta, így amikor a rendőrség a lakásán megjelent, a szekrényben bújt el. Egyszer az egyikben, majd átmászott a másikba.

A „legmegdöbbentőbb” küldést december 5-én a veresegyházi rendőrőrs járőrszolgálatának tagjai élhette meg, miután arról kaptak értesítést egy férfitól, hogy az általa nevelt hízó kiszabadult a karámból, és kérte, keressék meg. Annyi támpontot adott, hogy az állat az erdő felé ment.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online