Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Jókora gödöllői bravúr Izraelben!

2013-12-12 21:14:15

Harmadszor résztvevője a TEVA-Gödöllői RC női röplabda-csapata az európai szövetség (CEV) harmadik számú nemzetközi kupasorozatának, de most fordult elő először, hogy városunk együttese főtáblás lett, és a legjobb 16 közé jutásért játszhat a Challenge-kupában. A gödöllői lányok kedd délután ültek repülőre, hogy néhány óra múlva a Földközi-tenger partján fekvő Haifában találják magukat.

CEV Challenge-kupa, főtábla, legjobb 16 közé jutásért, 1. mérkőzés:
Haifa Volleyball
(izraeli) – TEVA-Gödöllői RC 2-3 (22, -16, 24, -18, -11)
Gödöllő: SZÉLES, Lutter, SZAKMÁRY, Hackl, Csengeri, KRIEGEL ZS. Cserék: LÉKÓ (liberó), Merkószki, Erdős.

Az előzetes latolgatások és a fogadóirodák 1,32 kontra 3,13-as átlag-oddsai alapján a CEV-kupából kiesett, orosz, ukrán, szerb és kazah idegenlégióst is foglalkoztató házigazdák számítottak a párharc esélyesének. Szalay Attila egysége különösebb teher nélkül, a tisztes helytállás reményében léphetett pályára.

A nyitó játszma első felében, kihasználva a gödöllőiek nem túl acélos nyitásfogadását, kétszer is „megszöktek” a házigazdák: 9-4 és 16-11 is volt a javukra. Ezt követően némiképp stabilizálta játékát a TEVA-hatos, és 19-18-ra felzárkózott. A végjátékban azonban az izraeliek összpontosítottak jobban, így ők értek célba.

A második szett elejét megnyomta a Szalay-csapat: 4-1, ide. Később tovább fokozódott a mieink fölénye. Ültek a szervák, működött a blokk és ütőerőben sem volt hiány. A második technikai időre 16-8-as gödöllői előnnyel vonultak a csapatok, majd tovább – egészen az egyenlítésig – folytatódott a városunk formációjának örömteli szárnyalása.

A harmadik felvonás maga volt a krimi, a riválisok fej-fej melletti csatája egészen 24-24-ig fajult. Ekkor a házigazdák keze remegett meg kevésbé, és ismét vezetéshez jutottak. Gödöllői részről nem lehetett mást tenni a negyedik játszmában, mint nagy odafigyeléssel, fogcsikorgatva küzdeni. Ezt meg is tették a lányok, akik az etap derekán valósággal állva hagyták a vendéglátókat, és döntő szettre mentették a találkozót.

Miután a gödöllői pontszerzés már biztos volt, az ötödik felvonásban a győzelemért léphetett pályára a Szalay-egység, amely egy 4-0-ás szériával nyitott. Térfelet 8-4-es vendégvezetésnél cseréltek a csapatok. Némi ijedtséggel járt, amikor 8-8-ra egyenlítettek a hazaiak. Egy újabb eredményes rohammal azonban 11-8 lett, ide. Majd kisvártatva 15-11, vagyis: minden kétkedőre rácáfoló bravúros gödöllői siker!

A párviadal visszavágóját december 18-án, szerdán 17.30 órától rendezik meg a gödöllői egyetem sportcsarnokában. A találkozót a DIGI Sport televízió 1-es csatornája élőben közvetíti.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online