Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Közös nyilatkozatot tettek a visegrádi négyek a gödöllői kastélyban

2013-10-31 16:23:31

A visegrádi csoport külügyminiszterei október 31-én a nyugat-balkáni országok képviselőivel találkoztak Gödöllőn, a királyi kastély lovardájában. A megbeszélés után kiadott közös nyilatkozatukban hangsúlyozták annak jelentőségét, hogy a NATO és az Európai Unió fenntartsa elkötelezettségét a nyugat-balkáni régió stabilitása és biztonsága mellett - olvasható az MTI által kiadott közleményben.

A Gödöllői Királyi Kastélyban délelőtt a V4, a nyugat-balkáni országok, az Európai Unió soros elnökségét betöltő Litvánia, Törökország és Ausztria külügyi vezetői, valamint az EU bővítési biztosa egyeztettek.
Az esemény után közzétett memorandumban a V4 országai (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) kinyilvánították „erőteljes és folyamatos támogatásukat” a bővítési folyamat lendületének fenntartásáért. A nyugat-balkáni országok csatlakozása az Európai Unióhoz mind a tagállamoknak, mind pedig az aspiráló országoknak közös érdekük. A részvevők álláspontja abban is azonos, hogy a folyamatnak hitelesnek kell lennie, és továbbra is a feltételesség, illetve az egyéni teljesítmény elvein kell alapulnia.


A visegrádi országok nyilatkozatukban hangsúlyozták, hogy a NATO-nak és az EU-nak fenn kell tartania elkötelezettségét a nyugat-balkáni régió stabilitása és biztonsága mellett. A V4 továbbra is elkötelezett a NATO „nyitott kapuk” politikája mellett, így támogatja a nyugat-balkáni országok törekvéseit a NATO-tagságért - fogalmazott a négy ország diplomáciai vezetője a memorandumban. Fotó: Szigetváry Zsolt (MTI)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online