Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Új fogászati kezelőegység a gödöllői egészségügyi központban

2013-10-25 11:18:13

Négymillió forintos támogatást kapott a Tormay Károly Egészségügyi Központ gyermekfogászati szakrendelése a K&H gyógyvarázs 2013-as országos gyermek-egészségügyi pályázatán. A támogatásból az intézet fogászati kezelőegységet vásárolt, ami elősegíti a gyermekek gyorsabb és hatékonyabb fogászati szűrését és vizsgálatát. A gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központ a 15. intézmény, melyet a K&H gyógyvarázs Pest megyében támogatott az elmúlt 10 év alatt.

- A K&H gyógyvarázs országos pályázatainak elbírálása során idén az egyik kiemelt figyelemben részesített terület a gyermekfogászat volt – tájékoztatott Horváth Magyary Nóra. - A döntés azért esett erre a területre, mert a tejfogak épsége, a fogak szabályosságának biztosítása sokszor háttérbe szorul a gyermekegészségügyben, pedig a tejfogak korai megfigyelése és rendbetétele, illetve a fogszabályzás előre meghatározzák a maradandó fogak állapotát, egészségét. Tisztában vagyunk vele, hogy a fogászati műszerek milyen nagy anyagi terhet jelentenek a kórházaknak, hogy egy fogászati szék biztosítása nagy segítséget jelent a gyermekfogászatoknak. Bízunk benne, hogy a gödöllői fogászati műszerekkel hozzájárulhatunk a jelen és a jövő társadalmának teljesebb életéhez. – tette hozzá a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A gödöllői szakrendelés a 15. intézmény, amelyet a K&H gyógyvarázs Pest megyében támogatott az elmúlt 10 év alatt – így 25 millió forintra nőtt az összeg, amit a megye kórházai, mentőállomásai orvosi műszerbeszerzésre fordíthattak. A gödöllői egészségügyi központot nem először támogatja a K&H gyógyvarázs, az intézmény már 2006-ban is vásárolhatott magának gyermekfogászati eszközöket, akkor a K&H gyógyvarázs karácsonyi támogatásának keretében. A 7 évvel ezelőtti, közel 5 millió forintos támogatásból le tudták cserélni a két elavult fogászati kezelőegységükből az egyiket, az idei támogatásnak köszönhetően pedig a másik fogászati szék helyett is újat vásárolhattak.

A Tormay Károly Egészségügyi Központ gyermekfogászati szakrendelésének dolgozói: dr. Zádor Ildikó fogorvos, Csellárné Várhegyi Éva asszisztens, dr. Etelközi Mária fogorvos, Polgár Tiborné asszisztens

- Fogorvosi rendelőnkben évente körülbelül 9 ezer gyermek fordul meg. Hozzánk tartozik ugyanis Gödöllő összes oktatási intézménye, valamint a város valamennyi 18 éven aluli lakosa. A modern kezelőegységek külső megjelenési formája barátságosabb, hangja halkabb, mint a régi készülékeké. Ez a gyerekek számára kevésbé ijesztő. Nagy könnyebbséget jelent számunkra továbbá az is, hogy a készülék ergonomikus kialakítása, a szék sokoldalú állíthatósága nem csak a beteg számára kényelmesebb, hanem a fogorvosnak is jobb hozzáférhetőséget biztosít, így az könnyebben tud a precíz manuális munkára koncentrálni – mondta el dr. Zádor Ildikó, a gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központ gyermek fogszakorvosa.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online