Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Taroltak a Gödöllői EAC 15 éves atlétalányai

2013-09-25 19:47:35

Mostanában sűrűn emlegetik, hogy a gödöllői utánpótláskorú atléták rendre ott vannak az ország legjobbjai között. Szeptember 21-22-én a budapesti Ikarus-pályán lezajlott serdülő összetett országos atlétikai bajnokságon újabb sikerepizóddal bővült a Gödöllői EAC amúgy is fényes aranykönyve: 15 éves lányok ugyanis olyat produkáltak, ami – emberemlékezet szerint – korábban még ne fordult elő.

A Kovács Emma, Renner Luca, Szemjanyinov Paula alkotta trió közel kétezer pont előnnyel nyerte a csapatok öt számból álló összetett bajnokságát, úgy, hogy mind az öt számban a legjobb egység voltak. A lányok csodálatos versenyéről Benkő Ákos, a GEAC mesteredzője számolt be:
- Gátfutásban szinte egyformán remek időt mentek: 15.74, 15.76 és 15.85 másodperc. A magasugrás maga a minőség, maga a szép mozgás ünnepe volt. Luca és Emma külön versenyt vívott, aminek 170 centiméternél lett vége. Gerelyben Emma centikkel maradt csak el a 40 méteres távolságtól. Még két szám, a távolugrás és a 800 méter volt hátra, de már a bajnokságot akkor megnyerték a lányok. A két vezéregyéniség mögött nagyszerűen szerepelt a csapat harmadik embere, a viszonylag újonc Szemjanyinov Paula. Nemzetközi mércével is kiváló versenyt vívtak és minőségi teljesítményt nyújtottak.

Sikerkovácsok (balról jobbra):
Renner Luca, Körmendy Katalin, Szemjanyinov Paula, Benkő Ákos, Kovács Emma

Az 1999-es születésű évjáratban a harmadik helyet szerzők teljesítményét érdemes kiemelni. Kriszt Katica mind a négy számban remek egyéni csúcsokkal, igen szoros versenyben lett dobogós. Őt a GEAC egyik legígéretesebb ifjú atlétájának tartják, akiből adottságai alapján nemzetközi szintű versenyző lehet. A fiúk egyéni viadalában Oké Olufemitől győzelmet vártak, de a szövetség a dobó variációból szinte ugró-futót alakított, így örülni kellet, hogy Femi elcsípte a bronzérmet.

Benkő Ákos – aki Körmendy Katalinnal együtt készítette fel a versenyzőket – elmondta, szép jövő áll a 99-es lány csapat többi tagjai is, akik hajszállal maradtak le a dobogóról. külön öröm volt látni, hogy az egyetemet, illetve Gödöllőt képviselő tehetségek nem csak eredményeikkel, magatartásukkal, hanem külső megjelenésükkel is elismerést váltottak ki.

Eredmények, egyéni
1. hely: Kovács Emma (ötpróba, 3.386 pont)
2. hely: Renner Luca (ötpróba, 3.262 pont)
3. hely: Kriszt Katica (négypróba, 2.030 pont), Oké Olufemi (négypróba, 1.886 pont)

Csapat:

1. hely: Gödöllői EAC 15 évesek, ötpróba (Kovács Emma, Renner Luca, Szemjanyinov Paula, 9.137 pont)
4. hely: Gödöllői EAC 14 évesek, négypróba (Kriszt Katica, Kriszt Annamária, Csernyánszki Flóra, Erőss Katica, 7.512 pont)
6. hely: Gödöllői EAC 13 évesek, négypróba (Kókai Patrik, Bogdán András, Aide Dániel, Köő-Tóth Kúnó, 4.453 pont)

Négy gödöllői atléta a serdülő válogatottban
Szeptember 28-án a budapesti Ikarus-pályán rendezik meg a Magyarország – Szlovákia – Csehország – Horvátország – Szlovénia serdülő válogatott viadalt. A magyar csapatot négy gödöllői fiatal erősíti. A megmérettetésen – a váltófutás kivételével – országonként két versenyző állhat rajthoz. A gödöllőiek két számot is kisajátítottak. Máté Alpár tanítványai, Esztergál Koppány és Kerekes Marcell a fiú gerelyhajításban, a Benkő Ákos szakmai irányításával készülő Renner Luca és Kovács Emma pedig magasugrásban rivalizálnak. Kovács Emma, mint bajnok és ranglistavezető, gerelyhajításban is indul, ő az egyes számú magyar versenyző.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online