Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vigyázat, trükkös tolvajok!

2013-06-14 16:05:40

A Gödöllői Rendőrkapitányság munkatársai kérik a lakosságot – főleg az idős, egyedül élő embereket –, hogy figyeljenek, és körültekintően járjanak el a házukba becsengető idegenekkel szemben. A különböző közmű cégektől (víz-, gáz-, elektromos művek) megjelenő személyek esetén is.

A tolvajok lakásba bejutási módszerként még használják a „krumplit hoztunk” vagy a „szomszédnak érkezett postai csomagja, kérek 20 ezer forintot” és az ezekhez hasonló megtévesztéseket.  A legújabb trükk az árvízzel kapcsolatos: „tessék megnézni jól elrejtette-e az értékeit?”, de – sajnos – előfordul a „hamis bankjegyek vannak forgalomban, mutassa meg a spórolt pénzét, majd mi leellenőrizzük” sztori előadása is.
Az idős, jóhiszemű emberek kifizetik az összeget az elkövetőnek, majd kiderül, hogy a szomszédnak a csomagjában semmi érték nincs, nem is várt csomagot, vagy a spórolt pénz elővételét követően egy figyelmetlen pillanatban eltulajdonítják az összeget.

A rendőrség munkatársai kérik, hogy addig senkit ne engedjenek be a lakásába, amíg nem bizonyosodtak meg, hogy az illető az általa bemondott cég alkalmazottja. Ha közüzemi cég munkatársa érkezik, kérjék el a munkáltatói igazolványát, – ha kell – hívják fel a munkáltatót, hogy indokolt-e az ellenőrzés. Lehetőség szerint, amennyiben valaki egyedül tartózkodik otthon, szóljon szomszédjának, ismerősének.  Gyanús körülmények esetében hívják a 112-es segélyhívót, vagy a (06-28) 524-600-as telefonszámon a Gödöllői Rendőrkapitányságot.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online