Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Alulról súrolta a 10 milliárdot Gödöllő múlt év végi adóssága

2013-04-18 10:42:19

A gödöllői képviselőtestület tagjai április 18-i tanácskozásukon 13 igen és 2 nem szavazattal elfogadták az önkormányzati gazdálkodás 2012. évi zárszámadását.

Arról tanúskodnak a számadatok, hogy tavalyi gazdálkodása során a gödöllői önkormányzat valamivel több mint 7,6 milliárd forintos bevételre tett szert, amiből közel 6,2 milliárd forintot költött el. A két összeg közötti, mintegy 1,4 milliárd forintos különbséget pénzmaradványként nevesítették. Az összegből több mint 1 milliárd forintot beépítettek a város idei költségvetésébe, és a 315 millió forintos, kötelezettséggel terhelt tételt is leszámítva, csaknem 30,5 millió forintos szabad pénzmaradvány keletkezett. Ez az általános tartalékba került.

A gödöllői önkormányzat vagyona tavaly december végén megközelítette a 30 milliárd forintot, teljes adósságállománya pedig kis híján elérte a 9,6 milliárd forintot. Ebből a hitelek, kötvények tőkéje és kamata megközelítőleg 6,9 milliárd forintot tett ki, míg az Erzsébet királyné Szállodát működtető G-Magistratus Zrt. részvényeinek halasztott fizetéssel történt megvásárlása 2,7 milliárd forintos hosszúlejáratú kötelezettséget jelentett.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online