Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőn 15 százalékkal több az elsős beiratkozó

2013-04-10 11:42:49

Egyes sajtóértesülések szerint nagy a valószínűsége, hogy a fővárosban, az agglomerációban és néhány nagyobb városban nem lesz elég hely az általános iskolákban az elsősöknek. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) illetékesei március végén törvénymódosítást kezdeményeztek, miszerint: 20 százalékkal el lehessen térni a 27 főben meghatározott maximális osztálylétszámtól. A javaslatot még nem fogadták el, ám ha megteszik, egy osztályban akár 32 gyereket is okíthatnak a pedagógusok. Addig is, a kialakult helyzet kezelésére a KLIK olyan ajánlást tett, hogy inkább újabb osztályok indításával oldják meg a helyzetet az iskolák, és lehetőleg kerüljék el a 32 fős osztályokat.

Rákérdeztünk, hogy a túljelentkezés mennyiben érinti a gödöllői általános iskolákat. Pánczél János, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ gödöllői tankerületi igazgatója érdeklődésünkre a következő választ adta:
- Jelenleg, az adatok véglegesítése előtt úgy látjuk, hogy két plusz osztályt kell indítanunk Gödöllőn. Ez azt mutatja, hogy körülbelül 15 százalékkal több most a beiratkozó az általános iskolákba, mint tavaly. A plusz osztályok közül az egyik igényről időben értesültünk már, ezért ez nagy valószínűséggel a Hajós Alfréd Általános Iskolában lesz, a másik plusz osztálynak a helyéről az adatok összesítése után tudok nyilatkozni.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online