Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Fricskával zárult a Gödöllő Városért díj átadóünnepsége

2013-03-10 20:03:31

Idén a megszokottnál öt nappal korábban adták át a Gödöllő Városért díjat, mert az egyik kitüntetett nem ér rá március 15-én. A Művészetek Háza Gödöllő épületének mintegy félig telt színháztermében megrendezett ceremóniának azonban nem ez volt az egyetlen „kuriózuma”.

Amint arról korábban már hírt adtunk, a gödöllői képviselőtestület tagjai ebben az évben – a február 14-én, zárt ülésen elfogadott határozat alapján – eredetileg két magánszemélynek és egy szervezetnek ítélték oda a település második legrangosabb kitüntetését és az azzal járó díszoklevelet, Világfa-kisplasztikát, valamint pénzjutalmat. Benkő Ákos azonban, miután értesítették a döntésről, írásban lemondott a kitüntető cím átvételéről.
Így történhetett meg, hogy március 10-i átadó ünnepségen Buka Enikő, a zeneiskola igazgatóhelyettese és oboatanára, illetve a Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Közhasznú Kft. dolgozói közössége alkották a tizenhét éve alapított Gödöllő Városért díj csonka jutalmazotti körét.

A Berettyóújfalun született zenepedagógus 26 éve diplomázott oboatanárként a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola debreceni tagozatán, és azóta tanít a gödöllői Frederic Chopin Zeneiskolában. Növendékei 1994-től folyamatosan eljutnak az országos zeneiskolai oboaversenyre, ahol több alkalommal nyertek első díjat. Buka Enikő kamarazenészként is ismert a városban. Alapító tagja a Renessaince Consortnak, a Castello Fúvósötösnek és a Cantus Ludus énekegyüttesnek, valamint a Gödöllői Szimfonikus Zenekarban is játszik. Kiemelkedő pedagógusi tevékenységéért 2007-ben kiérdemelte az Oktatási Minisztérium által adományozott Arany Katedra emlékplakettet. Tagja a Körösfői-Kriesch Aladár Művészeti Alapítvány kuratóriumának, rendszeres közreműködője a városi műsoroknak, illetőleg az Erzsébet királyné tiszteletére életre hívott vers- és prózamondó verseny zsűrijében is véleményt alkot.

Ami a Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Közhasznú Kft. felterjesztője által megfogalmazott indokokat illeti, az érvek között olyan mondatok olvashatók, mint: immár 32 éve városunk kiemelkedő intézménye, számtalan rendezvény, program és kulturális műsor szervezője, lebonyolítója. Az intézmény csapata nem csak városunkban, de országosan is kiemelkedő munkát végez, valamint hazánk európai uniós elnöksége idején (2011 első félév) nemzetközileg is elismert módon szolgálta ki az elnökségi üléseket és az azokhoz kapcsolódó sajtótájékoztatókat. A Gödöllő Városért díjat érő méltatás egyik, meggyőzésnek szánt mondata így hangzik: „Ha ők segítenek egy rendezvény lebonyolításában, biztosak lehetünk abban, hogy azt a legjobb tudásuk szerint oldják meg.”
A jelenleg 23 tagú kollektíva nevében Kovács Balázs ügyvezető igazgató vette át a díjat. A direktor köszönetet mondott a kulturális és közművelődési intézmény korábbi igazgatóinak, Kecskés Józsefnek és Németh Kristófnak, valamint mindazoknak, akik az elmúlt bő három évtizedben sokat tettek azért, hogy a kultúra gödöllői háza és az ott zajló programok népszerűek, ismertek és elismertek legyenek.

A díjátadó ünnepséget különböző műsorszámok tették teljessé. Szelba Szabolcs Ady Endre: Föl földobott kő című versével, Buka Enikő korábbi és mostani növendékei oboajátékukkal, férje, Fodor László zongorán, művésztársai pedig énekkel köszöntötték a jutalmazottakat. A színes produkció-kavalkádot a Cimbaliband, a Talamba ütő-, valamint a Fricska táncegyüttes tagjainak fergeteges produkciója zárta.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online