Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ady- és Léda-torták a szecesszió évében

2013-03-04 10:59:16

A helyi képviselőtestület tavalyi döntése értelmében, idén a szecesszió szolgáltatja a gödöllői kulturális programok tematikáját. A rendezvénysorozat március 23-án, szombaton a „Jó kormányos – Körösfői-Kriesch Aladár születésének 150. évfordulója” című kiállítás megnyitójával indul, és november 15-én a megmentett szecessziós műkincsek bemutatásával zárul a városi múzeumban.

Értesülésünk szerint az édességeknek is fontos szerep jut a gödöllői szecessziós év folyamán, hiszen a Solier cukrászda Ady Endréről és Lédáról (Brüll Adél) elnevezett tortákat, valamint a szecesszió stílusjegyeit magán viselő desszertet készít az alkalomra.
A költő kedvence a kapros-túrós lepény és a puliszka volt, ezáltal a róla elnevezett torta alapját egy csokoládés-vaníliás piskóta képezi, amin belül édes kapros–túró mousse, barackos puliszka és sárgabarack lekváros rétegek váltogatják egymást. Az egészet barackzselé és egy mintás csokoládé lapocska zárja le. A múzsáról elnevezett Léda-torta mákban, almában, dióban és csokoládéban lesz gazdag. Az ínyencség alapja egy sűrű csokoládés-mákos piskótatészta, amit könnyű diókrém, almaragu, Sacher piskóta és légies kávéhab tesz izgalmassá – tájékoztatta az MTI-t Szoljár Csaba, a cukrászda igazgatója.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online