Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hét hónap után Gödöllőn lép újra együtt színpadra Kiss Tibor és a Csík zenekar

2013-02-27 16:14:55

Közeleg az alapításának 25. évfordulóját idén ünneplő Csík zenekar gödöllői koncertjének a napja. A nemzetközileg is népszerű, munkásságáért számos díjjal elismert népzenei együttes március 9-én, szombaton 20 órától lép a közönség elő az egyetemi sportcsarnokban. A világzenének minősíthető elemekkel is tarkított repertoárt tolmácsoló Csík zenekar egy év elteltével tér vissza Gödöllőre.

Nem úgy a zenei formáció egyik oszlopos tagja, a Csík zenekarhoz 1995-ben csatlakozott hegedűs-gitáros, Szabó Attila, aki gödöllői gyökerekkel rendelkezik. Ma már ugyan Egerben él a családjával, de a budapesti próbák miatt rendszeresen városunkban, a szülői háznál tölt egy-egy éjszakát. Kaptunk a lehetőségen, és egy tea mellett a gödöllői koncertről beszélgettünk.

- Hogy miben lesz más, mint a tavalyi? – kérdezett vissza Szabó Attila. – Tudod, ez egy érdekes kérdés, mert látszólag valamennyi Csík-koncert hasonló, azonban a részletek és a körülmények minden esetben újdonsággal járnak. Nem csak arra gondolok, hogy új dalok kerülnek fel a programba, hanem arra is, hogy ki, milyen régen volt a koncertünkön. Ebből a szempontból az egy év viszonylag hosszú időnek tekinthető. Főleg úgy, hogy az utóbbi másfél hónapban sehol sem találkozhatott velünk a közönség.

- Tavaly a világhírű szájharmonika virtuóz, Ferenczi György, idén pedig egy másik közkedvelt zenész, Kiss Tibor, a Quimby frontembere lép fel veletek vendégként.
- Igen, és Tibi személye alapvetően meghatározza majd a koncert különlegességét, ha úgy tetszik, jótékonyan hathat a vonzerejére. Utoljára hét hónapja, augusztus elején, a Sziget-fesztiválon léptünk fel együtt. Aki akkor lemaradt, most, Gödöllőn bepótolhatja ezt a nem mindennapi élményt. Mert, minden nagyképűség nélkül mondom, ez az lesz. Kár lenne elmulasztani, hiszen igencsak nehézkes vállalkozás, hogy a festőművészi ténykedése miatt is nagyon elfoglalt Kiss Tibivel sikerül időpontot egyeztetni egy közös fellépésre.


- Sokan vélik úgy, hogy ha Kiss Tibi színpadra áll egy Csík-koncerten, akkor a Quimby legendás nótája, az általatok is előszeretettel játszott Most múlik pontosan jelenti a buli csúcspontját.

- Ez így van, hiszen a dal, aminek nézettsége épp a napokban haladta meg a 10 milliót a legnépszerűbb videó-megosztó portálon, valóban kihagyhatatlan a programból. Valószínű, óriási csalódást okoznánk, ha a Most múlik nélkül érne véget a koncert. Megnyugtatok mindenkit, nem lesz így. Azt azonban feltétlenül el kell mondani, hogy ezen kívül több olyan értékes és zeneileg, illetve szövegében egyaránt tartalmas nóta – például: Alvarez, Fekete L’amour, Tébolyda, Sehol se talállak – is elhangzik majd, ami a Quimby által Tibihez köthető, és népzenei hangszereléssel talán még izgalmasabb, még nagyobb élményt jelenthet. Ráadásul, a gödöllőiek és a környékbeliek ezt hamarosan testközelből élhetik meg.

A március 9-én, szombaton 20 órakor kezdődő koncertre településünkön a Művészetek Háza Gödöllő épületében működő Belvárosi Jegyirodában, az egyetemi sportcsarnokban, illetve a könyvtárban lehet jegyet váltani.
Hírportálunk jóvoltából 2-2 darab belépőjegyet nyert a Csík zenekar gödöllői koncertjére Polgári Szilvia és Szigeti Péter. Gratulálunk!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online