Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kézilabdacsarnok épülhet az egyetemen

2013-01-03 08:47:07

Ha minden az elképzelés szerint alakul, még ebben az évben enyhülhet a közel 30 évvel ezelőtt átadott egyetemi sportcsarnok zsúfoltsága. TAO-s pénz segítheti egy új kézilabdacsarnok építését a kollégiumok feletti területen.

A gödöllői sportélet szereplői egyre gyakrabban tapasztalhatják, hogy nem könnyű üres órákat találni a meglévő egyetemi sportcsarnok eseménynaptárában. Településünk egyetlen, nemzetközi színvonalú megmérettetések lebonyolítására is alkalmas sportarénájának kihasználtsága feszegeti a tűréshatárt, így többször fordul elő, hogy a bérlőként megjelenő sportegyesületek felnőtt- vagy utánpótlás formációi a szükségesnél kevesebb időt tölthetnek el a csarnokban, legyen szó, edzésről vagy mérkőzésről.

Ezen a helyzeten kedvezően változtathat az az új kézilabdacsarnok, aminek építését a kollégiumok feletti területre tervezik. A futófolyosóval és konditeremmel is kiegészülő létesítmény méretében nem lesz kisebb a mostaninál, csupán a nézői befogadóképessége (50-100 fő) marad el attól. A küzdőteret a kor követelményeinek megfelelő műanyag-borítással kívánják lefedni, a pályák felvonalazásánál pedig nem csak a kézilabda, hanem más labdajáték csapatsportágak (például: kosárlabda, röplabda) előírásaihoz is igazodnak, hogy a csarnok a legmagasabb szintű bajnoki- vagy kupameccseknek egyaránt otthona lehessen a jövőben.

Az új sportlétesítmény megvalósításának fő forrása a vállalkozások társasági adójából (TAO) a látványsportágak támogatására elkülönített keret, amire a gödöllői székhelyű Főnix Ifjúsági Sportegyesület sikeresen pályázott a kézilabda szövetségnél, a véglegesítéshez már csak az elvi építési engedély szükséges. Balázs Zoltán, a Szent István Egyetem sportigazgatója érdeklődésünkre úgy fogalmazott, ha minden az elképzelés szerint alakul, késő nyárra vagy kora őszre elkészülhet a kézilabdacsarnok. Az objektum tervdokumentációja és a szakhatósági hozzájárulások már rendelkezésre állnak, az elvi építési engedély iránti kérelem jóváhagyásra vár a gödöllői polgármesteri hivatal illetékes irodáján.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online