Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A fináléban vérzett el a GEAC kardcsapata

2012-12-16 18:26:36

Nem sikerült a címvédés a Gödöllői EAC tavaly bajnoki aranyéremig jutott csapatának az országos bajnokság december 16-i zárónapján.

A Gáll Csaba, Gémesi Bence, Gémesi Csanád, Valkai Ferenc összetételű gödöllői formáció a legjobb 8 között a Diák Vívóegylet Szigetszentmiklós alakulatát múlta felül 45-33 arányban. Az elődöntőben a BVSC első számú társulata következett, amely ellen 45-35-re nyertek a gödöllői fiúk.

A fináléban az olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal pástra lépett Vasas jelentette a leküzdendő akadályt, ami tavaly sikerült. Idén azonban nem, a fővárosi piros-kékek 45-40 arányban legyőzték a címvédőt. Mégpedig úgy, hogy az első két asszó után még a GEAC együttese vezetett 10-5-re. Ezt követően fordított a Vasas, amely nagy csatában váltotta győzelemre előnyét. Érdekesség, hogy nem Szilágyi Áron volt a rivális húzóembere. London egyéni bajnokát mindhárom gödöllői srác legyőzte: Gémesi Csanád 7-5-re, Gémesi Bence 5-3-ra, míg Valkai Ferenc 6-5-re diadalmaskodott a világ egyik legjobb kardvívója ellen.

Mindent egybevetve, a Gödöllői EAC vívói három éremmel zárták az idei országos bajnokságot. Benkó Réka a női kardozók mezőnyében első lett, Gémesi Csanád pedig ugyanebben a fegyvernemben a dobgó második fokára állhatott fel a férfiak versengésében.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online