Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vona Gábor: a Jobbik tiszta erő a hatalomzavarban szenvedő pártok között

2012-11-20 10:26:36

November 19-én Gödöllőn járt Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke és parlamenti frakcióvezetője, akit a Tormay Károly Egészségügyi Központ Szabadság téri épületének nagytermében megrendezett, csaknem teltházas lakossági fórum előtt kérdeztünk.

- Elnök úr! Van-e különleges jelentősége, ha úgy tetszik, üzenete annak, hogy a Jobbik első embere tart lakossági fórumot Gödöllőn?
- Különleges apropója annak, ami mindenképpen arra indított volna, hogy Gödöllőre jöjjek, nincs. Személyes aktualitást talán az adhat látogatásomnak, hogy a bátyám korábban évekig élt a városban. Gyermekkoromban sokat időztem itt, így elmondhatom, hogy ismerem a települést. Fivérem Budapesten dolgozott, de itt, az egyik palotakerti tízemeletes házban lakott. Amolyan ingázó volt.

- Gyanítom, önmagában a nosztalgiázásért nem jött volna…
- Olyan pártelnök vagyok, aki úgy gondolja, hogy nem csak a választási kampány alatt és előtt kell járni az országot, hanem a választási kampányok között is. Ennek a keretében érkeztem Gödöllőre. Elsősorban azért, hogy tájékoztatást adjak az ország helyzetéről, illetve meghallgassam az itt élő emberek véleményét. Remélem, hasznos tapasztalatokra teszek szert.

- A választási ciklus félideje körül lehet-e már tudni, hogy 2014-ben ki lesz a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje a gödöllői központú választókerületben?

- Jelöltjeink kiválasztását a következő év tavaszára, várhatóan májusra időzítjük. Így ezzel kapcsolatosan biztosat csak akkor tudok majd mondani. Nem akarok a dolgok elébe szaladni, de azt mindenképpen el kell, hogy mondjam, Bertha Szilvia, aki most is a Jobbik országgyűlési képviselője, és 2010-ben ennek a körzetnek volt a jelöltje, nagyszerű munkát végez a parlamentben. Olyan szakpolitikus, akire büszkék vagyunk, és akiről pozitív visszajelzéseket kapunk azoktól a szervezetektől, szakszervezetektől, akikkel ő kapcsolatba lép. Egyszóval: elégedett vagyok a munkájával, és nagyon bízom benne, hogy ebben a körzetben jól fog szerepelni a 2014-es választáson.

- Akár győzelmi esélyt is lát?
- Milyen más szándékkal vághat neki a választásnak egy párt?

- Jó, akkor úgy teszem fel a kérdést: mi a realitás?

- A realitás gyorsan változhat. Azt látom, hogy jelen állapot szerint van egy, hatalmába belezavarodott kormánypártunk, illetve egy, hatalma elvesztésébe belezavarodott korábbi kormánypárt. És van a Jobbik. Tiszta erő vagyunk, új erő vagyunk. Azt gondolom, igenis lehetnek komoly esélyeink 2014-ben. Nem szabad erről lemondanunk, és nem is fogunk lemondani. Gödöllőn sem.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online