Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőn rendezik a Zöld Országos Találkozót

2012-11-19 16:00:18

Végérvényessé vált, hogy 2013. március 21-24. között Gödöllőn rendezik meg a Környezet- és Természetvédő Társadalmi Szervezetek 23. Országos Találkozóját. Az Országos Találkozók – „Zöld OT”-k – 23 éves történetében 1997 után immár második alkalommal költözik a rendezvény a városba, ahol a Gödöllői Királyi Kastély és a Művészetek Háza Gödöllő épülete biztosít teret az ülések több száz résztvevőjének.

A szervező GATE Zöld Klub, Greenpeace Magyarország és Magonc Alapítvány szeretettel várja a környezeti nevelés, az energiatakarékosság, a bio-élelmiszerek, valamint általánosságban a környezetvédelem jelene és jövője iránt érdeklődőket. A szervezők gondoskodnak a gyermekek biztonságos őrzéséről és szórakozásáról is, így családosokat is várnak.

Említésre méltó, hogy a találkozónak helyszínt adó Gödöllő a Budapest környéki települések között is élenjár a fejlődésben. A városvezetés a rendszerváltás óta állandó, így a hosszabb távú, választási periódusokon átívelő projektek megvalósulása is biztosított. Így lehetett Gödöllő a magyar EU-elnökség egyik kiemelt színhelye. A március 21-22-én megvalósuló előprogramok célja bemutatni a térség sokszínű természeti és kulturális értékeit. Az programok egyikét, például, Magyarország legnagyobb alapterületű barokk műemlék-együttesében, a Gödöllői Királyi Kastélyban bonyolítják majd le.

Az Országos Találkozók főprogramjának célja a szélesebb körű társadalmi párbeszéd erősítése, valamint eszmecsere a gazdasági és állami szféra meghívott szereplőivel, aminek során a környezetvédelemmel kapcsolatos aktuális kérdések megvitatása és közös állásfoglalások kialakítása történik. A fenti témák plenáris és kisebb szekcióüléseken formálódnak, majd március 24-én történik a következő évre vonatkozó állásfoglalások és döntések meghozatala.

Dobos Balázs, a szervezők egyike szerint a mostani politikai, szociális és gazdasági nehézségek miatt a 2013-as OT kiemelt jelentőséggel bír. Az utóbbi évek során sok olyan sürgető kérdés merült fel, amikre minden egyes szervezetnek és a mozgalom egészének is válaszokat kell találnia. Ezek, többek között, az anyagi források és az utánpótlás biztosítása, a társadalmi bevonódás és az érdekérvényesítő képesség növelése, valamint a hatékonyabb belső/külső kommunikáció. Azért dolgozunk – mondta Dobos Balázs –, hogy ezekben a témákban előre tudjunk lépni, és a találkozó során a megoldásokra, valamint azok gyakorlatba ültetésére koncentrálhassunk.

Az éves találkozó a fentieken kívül kiemelt jelentőségű szakmai és döntéshozási fórum a zöld civil szervezetek – összefoglaló néven Zöld Mozgalom – számára, egyben elengedhetetlen a közösségépítés és zöld értékrend megőrzése szempontjából is. Ha Ön is tenni szeretne azért, hogy a környezet- és természetvédelem az őt megillető helyre kerülhessen, akkor támogassa jelenlétével az egyik legjobban szervezett és leghatékonyabb civil tömörülés érdekérvényesítő képességét, közösségépítését és fejlődését.
További információ a programról és a részvételi lehetőségekről a www.zoldot.hu honlapon.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online