Vissza normál nézetbe Nyomtatás

RoKino filmklub indul Gödöllőn

2012-10-17 09:15:34

A Mozgáskorlátozottak Országos Egyesületének gödöllői csoportja, az Együtt Élünk Alapítvány RoKino néven filmklubot indít a Civil Közösségi Házban mindazok számára, akik szeretnék a magányos televíziózást, mozizást felváltani olyan alkalmakkal, amikor társaságban nézhetnek meg, illetve beszélhetnek meg egy-egy jó filmet, köztük olyanokat is, amik kifejezetten a sérült emberekről, küzdelmeikről, örömeikről szólnak.

A program szerkesztője és egyben a foglalkozások moderátora dr. Hajdi László, aki a Civil Közösségi Ház akadálymentesítését egy saját költségen készíttetett rámpával támogatta, hogy az épületbe való bejutás a mozgáskorlátozottak számára is elérhető legyen.

A rendezvénysorozat az esélyegyenlőség, a tolerancia és az empátia értékeit kívánja megjeleníteni minden korosztály számára olyan nagysikerű filmek segítségével, mint a többszörös Oscar- és Golden Globe-díjas filmdráma, a Tűzszekerek, amit október 24-én, szerdán vetítenek le. Hugh Hudson rendező az 1924-es olimpia angol futóbajnokainak világába, szép idilli emberi viszonyai közé vezet vissza, ahol még az akarat, a lelkierő és a sportszerűség játszott domináns szerepet a siker elérésében.

November 6-án Tony Richardson által 1962-ben rendezett,  A hosszútávfutó magányossága című híres filmjét láthatják az érdeklődők, majd két héttel később, november 20-án  Peter Weir  filmjét, a Holt költők társasága alkotást mutatják be a nagyszerű Robin Williams főszereplésével. A filmben az 50-es évek végén egy hagyományőrző elit gimnázium pedagógusa az iskola tekintélyelvével és a szülőkkel dacolva, rendhagyó módon ébreszti öntudatra a diákjait és ad számukra életre szóló leckét önállóságból, barátságból és igazi emberi értékekből. December 4-én John Hustin nagysikerű filmje, az 1952-ben forgatott Moulin Rouge szerepel a programban, ami a híres francia festő, Toulouse-Lautrec életéről szól.

A foglalkozások helyszíne a Civil Közösségi Ház rendezvényterme (Gödöllő, Szabadság út 23., a 3-as főút mentén, a Palotakerti HÉV-megálló közelében.) A filmek vetítése 18 órakor kezdődik, utána – tea, zsíros/vajas kenyér melletti – kötetlen beszélgetésre hívják az érdeklődőket, fiatalokat és az idősebbeket egyaránt.

A RoKino filmklub támogatója és társszervezője a Socius Kör Közhasznú Egyesület.  További információa 70/634-5680-as telefonszámon kérhető, valamint a Civil Közösségi Ház, Gödöllő Facebook-oldalon található.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online