Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Finomodhatnak a fizetőparkolás feltételei

2012-09-21 09:48:06

Elsősorban a negatív visszajelzések késztették a várost irányító grémium tagjait arra, hogy szeptember 20-i ülésükön – 12 igen és 2 nem szavazattal – határozzanak az idén májustól területileg jócskán kiterjesztett gödöllői fizetőparkolás rendszerét szabályozó rendelet felülvizsgálatáról. Ennek előkészítése a Jogi és Ügyrendi Bizottságra hárul.

A helyi önkormányzat szakmai bizottságának a képviselőtestület október 18-án esedékes üléséig kell körbejárnia azokat a lehetőségeket, amikkel – az üzemeltetést végző VÜSZI Kft-hez eljutott, főként lakossági felháborodások és panaszok alapján – bizonyos területeken bővíthetők a fizetőparkolókat használók kedvezményei.

Ilyen lehetőségként merült fel a további bérlettípusok bevezetése, a közfeladatot ellátó szervezetek számára a 4 órás várakozást biztosító parkolási engedélyre jogosultak körének kiterjesztése, valamint a fizetős várakozási területeken tevékenységet folytató vállalkozások kedvezményes parkolási feltételeinek biztosítása.
Ezen felül a jogi bizottság azt is mérlegeli majd, hogy a 3. (Szent István téri lakótelep), a 11. (Kossuth Lajos utcai és Erzsébet körúti lakótelep) és a 12. (Kossuth Lajos utcai üzletsor mögötti terület) várakozási övezetben lakók milyen körülmények megléte esetén válhatnak jogosulttá ingyenes vagy kedvezményes bérlettel történő parkolásra a további, második és harmadik, tulajdonban, üzemben tartásban vagy használatban lévő gépjárműveikre.

A napirend tárgyalásakor kialakult vita során Kovács Barnabás (MSZP) úgy fogalmazott, a mostani döntés önmagában még nem jelent megnyugtató megoldást az alapproblémára, nevezetesen arra, hogy a parkolási díj megfizetését elkerülni szándékozó autósok újabb és újabb, ingyenesen használható területeken keresnek menedéket a zónák közelében, és olyan helyekre is beállnak, ahol eddig nem okozott gondot a várakozó járművek jelenléte.

Futás Levente (Fidesz) rugalmatlannak nevezte a gödöllői fizetőparkolás rendszerét, és annak lazítását javasolta. Például azzal a külföldön több helyen is alkalmazott módszerrel, hogy rövid ügyintézés, vásárlás esetén az autósok kaphassanak 10-15 perces ingyenes türelmi időt. Gémesi György nem tartotta indokoltnak meghonosítani Gödöllőn ezt az ötletet, mondván: ne szoktassuk rá az embereket arra, hogy az üzletbe is kocsival menjenek be!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online