Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kétkeréken szembe az autóforgalommal

2012-07-30 12:06:27

Folyamatosan apasztják a Legyen Gödöllő Kerékpárosbarát Város! elnevezéssel útjára indított programra a város idei költségvetésében biztosított 20 millió forintos keretösszeget. Az óhajok és vágyak begyűjtése mellett, már vannak konkrét, tervszintű elképzelések is.

Látványos és a város több pontján már megvalósult eleme a feladatra felkért és megválasztott kerékpáros munkacsoport által kidolgozott akciótervnek, az igényeknek és az ajánlásoknak megfelelő kerékpártámaszok kihelyezése. A folyamat a jövőben folytatódik, sőt, az illetékesek azon fáradoznak, hogy minél több intézményt és vállalkozást rávegyenek, hogy csatlakozzon az egységesített rendszerhez.

Felmerült az ötlete annak, hogy a Gödöllői Királyi Kastélytól – az aluljáró, a főtér, a Patak tér, a Zombor utca, és a Kodály Zoltán utca útvonalon – az Arany János utcáig bezárólag kerékpáros közlekedésre alkalmas felületet alakítsanak ki. Olyat, ahol szétválasztják egymástól a gyalogos és a kerékpáros forgalmat.

Újdonságként szolgál, hogy a legelőnyösebb, 1,8 millió forint körüli ajánlata miatt a tervezői feladatokkal megbízott Tandem Mérnökiroda Kft. munkatársai elkészültek az egyirányú utcák biciklisek számára kétirányúvá tételének forgalomtechnikai tervével. A gyakorlati megvalósításhoz szükséges engedélyeket – a szakmai és a költséghatékonysági szempontokat figyelembe véve – egyelőre két ilyen utcára adták be: a Petőfi tértől induló Lumniczer Sándor utcára, valamint az Isaszegi utat az Állomás úttal összekötő Dalmady Győző utcára.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online