Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Áruházi dekoráció az erdő mélyéből

2012-06-02 13:04:56

Június 2-án beindult a szemétkommandó. Országosan csaknem 1.200 település csatlakozott a TeSzedd elnevezésű, összefogás a tiszta Magyarországért mozgalomhoz. A gödöllői és környékbeli önkéntesek mintegy félszáz főből álló csoportja a városunkat Kerepessel összekötő 3-as számú főút Patkó melletti erdős részét tisztította meg.

Az önkéntesek reggel 8 óra körül láttak munkához, és közel öt órán át nyomoztak a szemét után a Patkó melletti erdőben. Sajnos, sokat nem kellett kutakodniuk, mert környezetszennyező honfitársaink az elmúlt hónapokban jócskán gondoskodtak arról, hogy szinte percek alatt megteljenek a hulladék összegyűjtésére rendszeresített zsákok.

Többen családostól pásztázták a fák közötti területet, így a gyerekek is kivették a részüket a munkából. Akadt olyan szemét, amit egy ember is elbírt, de volt olyan eset, hogy ketten-hárman is alig birkóztak meg a hulladék gyűjtőponthoz juttatásával.

Hogy mit rejtett a Patkó melletti erdő? A teljesség igénye nélkül: lökhárítót rendszámtáblával, műanyag csöveket, felfújható műanyag medencét, építési hulladékot, hogy a papír, konzervdoboz és egyéb, el nem bomló szemét portfólióról ne is beszéljünk. A képzeletbeli habot a tortán egy, hazánkban 1989 óra működő, francia érdekeltségű áruházlánc egyik boltjának jókora mennyiségű dekorációja jelentette, aminek legális és pénzbe kerülő ártalmatlanítását „olcsón” és barbár módon oldotta meg valaki.

A TeSzedd gödöllői eseményén tevékenyen vett részt Vécsey László, a gödöllői központú választókerület országgyűlési képviselője is. A Fidesz politikusa két szemeteszsák cipelése között elmondta: megdöbbentő az a látvány, amit az összegyűjtött szemét mennyisége nyújt, miként az is, mennyire felelőtlenek azok, akik illegális úton szabadulnak meg a szemetüktől. A honatyától megtudtuk, hogy a Gödöllő és Kerepes közötti gyűjtőpontról a Zöld Híd Régió Kft. és a helyi vízügyi igazgatóság szakemberei szállítják majd el a bezsákolt hulladékot.

Hírportálunk egyik olvasója jelezte, hogy Gödöllőn Avon-pólós aktivisták gyűjtöttek szemetet a Művészetek Háza épülete mögött és mellett, a cserkész-szobor közeli kiserdőben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online