Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Egy Lidl-áruház épül Gödöllőn

2012-02-03 14:45:07

Eredetileg úgy volt, hogy ebben az évben két áruházat nyit meg Gödöllőn a Lidl Magyarország Bt. Az egyiket az egyetemi bejárónál meglévő ingatlan átalakításával tervezték létrehozni, a másik pedig a Dózsa György út mentén található kereskedelmi övezetben épül. Napjainkra véglegessé vált, hogy a multinacionális cég elképzelése csak részben valósul meg, mert – útépítési engedély hiányában – meghiúsult a Szabadság úti áruháznak helyet adó létesítmény megvásárlása.

Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország Bt. PR-vezetője érdeklődésünkre elmondta, szó sincs arról, hogy a Lidl elállt vagy visszalépett volna a felső képen látható, tűzoltósággal szemközti terület megvásárlásától. Azt történt, hogy az ingatlan tulajdonjogának megszerzésére vonatkozó előszerződésben szerepelt egy kikötés, miszerint: a társaság képviselője akkor írja alá a végleges adásvételi szerződést, amennyiben 2011. december 31-ig a birtokában lesz a beruházáshoz szükséges valamennyi engedély. Csakhogy ez nem valósult meg, mert az út kezelője az elmúlt év utolsó napjáig nem adta meg a hozzájárulását a környező útszakasz átépítéséhez.

A Lidl – némiképp kényszerű – döntése kedvezőtlenül befolyásolja a Szabadság út közlekedési rendjének biztonságosabbá tételére vonatkozó korábbi elképzeléseket, mivel az áruház létesítésével kapcsolatos projekt járulékos beruházása lett volna két, jelzőlámpás csomópont kialakítása is. A Szent-Györgyi Albert utca és a 3-as főút torkolatának átépítését a Lidl finanszírozta volna, míg a Testvérvárosok útja és a Szabadság út kereszteződésének fejlesztéséhez a gödöllői városvezetés tavaly májusban 15 millió forintos támogatás hagyott jóvá a helyi költségvetés terhére.

A Dózsa György út mentén, az egykori emlékpark területén megvalósuló Lidl-áruház építkezése már hónapok óta halad. A társaság illetékese ennek megnyitásával kapcsolatosan rendkívül óvatosan fogalmazott, mivel az építkezés befejezése önmagában még nem elegendő a kereskedelmi egység átadásához, ahhoz további, járulékos engedélyek szükségesek. A szándék azonban természetesen az, hogy a gödöllői és környékbeli vásárlók mihamarabb szembesülhessenek az 1.200 négyzetméteres eladóterű és 157 férőhelyes parkolóval létesülő élelmiszerkereskedelmi diszkont áruház kínálatával városunkban is.

Ami a Lidl által visszautasított Szabadság úti ingatlan jövőjét illeti, értesülésünk szerint egy, Gödöllőn már működő autóalkatrész-kereskedő cég fontolgatja az épület megvásárlását.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online