Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ilyen gazdagok lennénk?

2011-11-09 14:51:23

Elkészült, és októberi ülésükön a képviselőtestület tagjai is megismerhették Gödöllő közigazgatási területének 2010-es évre vonatkozó környezeti értékelését. A 19 oldalas anyagot – bázisként a 2009-es környezetvédelmi programot használva – a gödöllői székhelyű Agruniver Holding Kft. munkatársai idén júliusra állították össze.

Az előterjesztés tárgyalásakor a lokálpatrióta klubos többségű gödöllői képviselőtestület tagjai közül csupán Vörös István (Fidesz) nyilvánította ki nemtetszését a környezeti értékelés színvonalával kapcsolatosan. Negatív véleményét a 2.4. pontban szereplő Levegő minőség cím alatt található mondatokra hegyezte ki. A szóban forgó fejezet szó szerint a következőket tartalmazza:
„A gödöllői Horváth Mérnöki Iroda Kft. szélkerekek létesítését és a szélenergia hasznosítás bemutatását kezdeményezte Gödöllőn. Figyelembe véve a város külterületét jellemző szélviszonyokat, a társaság a projekt megvalósulási helyszíneként egy szántó művelési ágú önkormányzati tulajdonú ingatlant jelölt meg az egykori Sony és a korábban tervezett Magyar Posta logisztikai központja mögötti területen. A kutatási projekt célja egy 50 kW-os, 50 m-es tartóoszlopú és egy 5 kWos, 30 méteres tartóoszlopú, alacsony szélsebességnél is működő szélkerék, valamint egy 50 méteres szélmérő oszlop tervezése, legyártása, valamint ezeknek a szóban forgó ingatlanon történő telepítése és bemérése.”

A képviselő ezek után tette fel azt a kérdést, hogy mennyibe került a színvonalát tekintve igencsak gyengére sikeredett környezeti értékelés. Erre a helyszínen senki nem tudott konkrét választ adni. Azóta Gémesi György igen. A polgármester levelet küldött Vörös Istvánnak.

Az október 28-án kelt levélben – többek között – az olvasható, hogy a környezeti értékelés, elemzés elkészítése és a lakosság tájékoztatása kötelező önkormányzati feladat. Azért erre a kft-re esett a választás, mert környezetvédelemmel kapcsolatos gyakorlattal rendelkezik, valamint korábban ez a cég készítette el a város hulladékgazdálkodási terveit és környezetvédelmi programját, ezáltal sok előzetes információval bírnak.
A megbízási díjat – a Magyar Mérnöki Kamara idei díjszabásához igazítva – kettő mérnöki napban állapították meg, aminek összege nettó 250 ezer forint. A polgármester úgy véli, ha másik, az előzményeket nem ismerő társaságot bíztak volna meg, akkor valószínűleg többe került volna a feladat elvégeztetése.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online