Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Schmitt Pál a SZIE tanévnyitóján

2011-09-05 10:41:23

A kora délelőtti órákban minden korábbinál nagyobb felhajtás kísérte a 2000 januárjától Szent István Egyetem (SZIE) néven működő gödöllői universitas tizenkettedik ünnepélyes tanévnyitóját. Az esemény rangját ebben az évben Schmitt Pál köztársasági elnök jelenléte növelte. Az államfő díszvendégként vett részt a SZIE tanévkezdő rendezvényén.

Az egyetemváros aulájában lezajlott ünnepségen a SZIE Szenátusa nevében dr. Solti László rektor köszöntötte az egybegyűlteket. Mondandójában a professzor kihangsúlyozta, hogy az általa irányított egyetem vezetése, a szakirányú képzések mellett, rendkívül fontosnak tartja a sport és a kultúra életformáló szerepét. Ezt követően Schmitt Pál intézett rövid beszédet a hallgatósághoz. Az államfő úgy fogalmazott, hogy a felsőoktatás jelenléte Gödöllőn pezsgést hoz a város életébe is. Az itt tanulóknak szóló üzenetében a köztársasági elnök kiemelte: üdvözlendő, hogy a Szent István Egyetemen folyó oktatás az élethez és a fejlődéshez igazodik. Ha ez kiegészül a hallgatói igényességgel, a minőséghez való ragaszkodással, akkor a tudás sem lesz felszínes.
- Minden azon múlik, mit követlenek meg maguktól – mondta Schmitt Pál, majd derűt és egészséget kívánt a tanév kihívásainak teljesítéséhez.

Az elnöki beszéd után a jelenlévők szemtanúi voltak a Köztársasági Ösztöndíjak átadásának, az elsőéves hallgatók eskütételének, a doktoranduszok beiktatásának, illetve a Szent István Egyetem Kiváló Sportolója kitüntetés adományozási ceremóniájának. A tanévnyitó kulturális betétműsorában az egyetem területén található Premontrei Szent Norbert Gimnázium énekesei és a Le Quartet Vonósnégyes tagjai léptek fel.

Az új tanévben csaknem 5 ezer első éves hallgató kezdte meg felsőfokú tanulmányait a helyi központú Szent István Egyetem gödöllői, budapesti, békéscsabai, szarvasi, gyulai és jászberényi, összesen 9 karán. Az egyetem kötelékébe tartozó tanulók összlétszáma – köztük a 17 országból érkezett külföldiekkel – megközelíti a 18 ezer főt.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online